Το πάρτι στα warrants είναι μεγάλο, όπου της Εθνικής ενισχύεται πάνω από 3%, στο 1,23 ευρώ, της Alpha 8,28%, στο 1,70 ευρώ και της Πειραιώς 6,03%, στο 0,95 ευρώ. Ξεκίνησε ανοδικά, αλλά μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι επενδυτές τι έχει συμβεί μετά την επιτυχία των τραπεζών να μαζέψουν σε ένα απόγευμα σχεδόν 3 δις. Ευρώ, θα πάρει λίγο χρόνο.

Αυτή είναι η άποψη των χρηματιστών μία μέρα μετά τις επιτυχημένες αυξήσεις κεφαλαίου σε Πειραιώς και Alpha, με την Alpha να καταγράφει κέρδη 3,29%, στα 0,7230 ευρώ και την Πειραιώς απώλειες 3,47%, στο 1,95 ευρώ.

Ο λόγος της διαφορετικής συμπεριφοράς των δύο μετοχών συνδέεται με τα discount που δόθηκαν κατά το book bulding. Στο 7% για την Alpha σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας και περίπου 11% για την Πειραιώς. Κέρδη πάνω από 15 για την Εθνική, με τη μετοχή στα 3,88 ευρώ, καθώς υπάρχει προσδοκία ότι τελικά η διοίκηση της τράπεζας θα εκμεταλλευτεί το θετικό momentum μετά τις αυξήσεις κεφαλαίου σε Alpha και Πειραιώς.

Αντίστοιχα θετικό είναι το κλίμα και στην Eurobank, με τη μετοχή να ενισχύεται πάνω από 3%, στα 0,471 ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν όχι σήμερα, σίγουρα μέχρι τέλος της εβδομάδας θα κατατεθεί το περίφημο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίησή της. Οι συναλλαγές χωρίς καν να έχει περάσει η πρώτη ώρα συναλλαγών είναι εντυπωσιακές.

Ο τζίρος ξεπερνάει τα 42 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 67% έχει γίνει στις τράπεζες και τα warrants τους. Κατά τα άλλα, πιέσεις έχουν βγει τον ΟΤΕ, τα ΕΛΠΕ, ενώ κέρδη καταγράφει ο ΟΠΑΠ. Αξιοσημείωτα αποτελέσματα ανακοίνωσαν σήμερα Μυτιληναίος και Ιντραλότ και από την μικρή κεφαλαιοποίηση η MLS. Σύμφωνα με την αγορά όλα δείχνουν ότι ο… πάτος της κρίσης για σημαντικό κομμάτι των εισηγμένων ήταν το τρίτο τρίμηνο. Άλλωστε, ο Μυτιληναίος ανακοίνωσε αυξημένο EBITDA 35% για το 2013, ενώ με «φόρα» μπήκε και στοπ ’14, αύξηση τζίρου για τυην Ιντραλότ και αύξηση καθαρής κερδοφορίας για την MLS.  Ο γενικός δείκτης κινείται στα χαμηλά ημέρας, στις 1.328 μονάδες. Για να δούμε τη συνέχεια…

Facebook Comments