Την ολιγόμηνη παράταση του προγράμματος της διαθεσιμότητας για το 2013 αναμένεται, να ψηφίσει η κυβέρνηση εν όψει εκλογών. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται η συμφωνία με την Τρόικα που θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή για να ψηφιστεί την Κυριακή ειδική αναφορά για ολιγόμηνη παράταση της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, o υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης εξασφάλισε από τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικα το ζωτικό χρόνο που χρειάζεται μέχρι τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές ώστε να μην υλοποιηθούν άμεσα οι 4.000 διαθεσιμότητες που εκκρεμούν για να συμπληρωθεί ο συνολικός αριθμός των 25.000 για το προηγούμενο έτος.

Η παράταση οφείλεται στο γεγονός ότι από τους 4.000 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, οι 3.000 είναι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και οι υπόλοιποι 1.000 εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι λοιπόν, εκτιμάται ότι θα υπάρξουν ισχυρές αντιδράσεις από αιρετούς της αυτοδιοίκησης, και μάλιστα διακομματικά, δηλαδή και από γαλάζιους, προκειμένου να μην έρθουν σε σύγκρουση με τους υπαλλήλους στους δήμους και τις περιφέρειες. Παράλληλα εκτιμάται επίσης ότι το πολιτικό κόστος μιας αναταραχής στους ΟΤΑ παραμονές αυτοδιοικητικών εκλογών θα είναι μεγάλο για την κυβέρνηση.

Facebook Comments