Για να εξηγούμαστε από την αρχή, το παρόν άρθρο δεν είναι προβοκατόρικο, είναι η προσωπική μου άποψη, ούτε θετική, ούτε αρνητική, είναι αυτή που είναι και σε όποιους αρέσει, αν είστε ξύπνιοι, θα την λάβετε υπόψη σας.

Πατριώτης και στέλεχος της κεντροδεξιάς παράταξης χωρίς οφίτσια και χωρίς εξαρτήσεις, θα τα πω όπως είναι.

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχηγός στη ΝΔ, γνωρίζετε τους λόγους, δεν είναι της παρούσης η ανάλυση, απλά να αναφέρω ενδεικτικά, την Ντόρα, ότι δεν ήταν ηγετική φυσιογνωμία, δεν ήταν ενωτικός της παράταξης, δεν είχε μακρά διαδρομή και είχε πολλούς αντιπάλους και εχθρούς.

Τελικά, στην εποχή μας, αρκούσε η διαφορετικότητα του από τους υπόλοιπους και η σημαντική συμμαχία του με τον πιο δραστήριο (αν και μειοψηφία).

Θεωρούσα από την αρχή που βγήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόεδρος στη ΝΔ, ότι θα «ανακατώσει» το πολιτικό σύστημα έμμεσα ή άθελα του, από σπόντα, γιατί θα επιχειρήσει να κάνει αυτά που δεν κάνει κανείς.

Από αυτή την άποψη τον είδα συμπαθητικά, γιατί το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα είναι σε παρακμή.
Αν και Μητσοτάκης, προτιμώ το Κυριάκος, γιατί είναι μια κατηγορία από μόνος του.

Ξεκίνησε με τους αντιπροέδρους, ισορροπιστικά, αλλά δεν άνοιξε το παιχνίδι σε μη Μητσοτακικούς και κακώς απέκλεισε την πτέρυγα Μειμαράκη που συμπεριλάμβανε και τους Καραμανλικούς.

Οι συνεργάτες του είναι όλοι γύρω στα 30 και οι περισσότεροι δεν έχουν κομματικά ένσημα ή προέρχονται από άλλους χώρους.
Έχει γίνει «σερίφης» στη ΝΔ και επιβάλλει τη νομιμότητα ή την δική του κουλτούρα αν θέλετε.

Μετά βίας έχει λόγο η αδελφή του να φανταστείτε. Για κάποιον σαν εμένα και τους περισσότερους που δεν είναι του κομματικού σωλήνα, αυτό ήταν γοητευτικό και ελπιδοφόρο.

Άρχισε να δουλεύει και το μητρώο στελεχών, που τους περισσότερους θα  τους χρησιμοποιήσουν για την ανανέωση, εγώ λέω ότι θα είναι το πρόσχημα εκδίωξης των παλαιών στελεχών και στο τέλος θα επικρατήσουν οι «κολλητοί»και πάλι.

Επιτέλους όμως, άρχισε να ανακατώνεται η τράπουλα και άρχισε να ξεβρωμίζει το κόμμα από τη ναφθαλίνη και τους καριερίστες πολιτικάντηδες.

Εκεί στην κρίσιμη στιγμή, όμως, όλα αυτά έγιναν κακώς και στρεβλά και με προυπόθεση το ποιος είναι #me_ton_Kyriako.
Κλασική λανθασμένη επιλογή στενών συνεργατών και μυστικό συμβούλων και της αυλής που νομίζει ότι είναι σωματοφύλακες και κάνουν κακό στον πρόεδρο.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο ίδιος προσπαθεί να τα έχει καλά με όλους, εκτός από τον Μειμαράκη που έχει ραγίσει το γυαλί για πάντα.
Παράλληλα λοιπόν με τον «σερίφη», προσπαθεί να κάνει και τον «μάστερ σεφ», αλλά του αρέσουν συγκεκριμένα πιάτα.

Ο κόσμος έχει εικόνα ότι κουμάντο στο κόμμα κάνει ο Άδωνις πληθωρικά και από πίσω ο Σαμαράς, με μια σπάνια σύζευξη νέο φιλελευθερισμού και λαικοδεξιάς.

Εμείς ξέρουμε ότι ο Άδωνις, αρχηγός στη ΝΔ δεν γίνεται με τίποτα και θα αναγκαστεί να αποχωρήσει και να κάνει δικό του ΛΑΟΣ ή ΠΟΛΑΝ.

Στο διά ταύτα, σερίφης και μάστερ σεφ μαζί, δεν γίνεται και σίγουρα κάποια στιγμή θα δείτε συμμαχία του με την καραμανλική πτέρυγα και συμβιβασμός, γιατί το έργο βάρυνε.

Θεωρώ όμως, ότι πρέπει να το πάει μέχρι τέλους, να βάλει την σφραγίδα του στην μετεξέλιξη της ΝΔ, που να μην γελιέστε, θα διαλυθεί είτε χάσει, είτε κερδίσει ο Κυριάκος στις επόμενες εκλογές.

Αν κερδίσει, η φθορά θα είναι ραγδαία και τελειωτική για τη ΝΔ με την αναγκαστική συγκυβέρνηση που θα κάνει και δεν ξέρω κι αν ΠΘ θα είναι κάποιος ευρύτερης συναίνεσης με όλη αυτή την δραματική κατάσταση για την χώρα.

Αν χάσει, το ίδιο βράδυ, η ΝΔ θα γίνει 2 κομμάτια.

Πιστεύω όμως, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήταν ένας χρήσιμος ΠΘ για τα επόμενα χρόνια και θα βοηθούσε στον εκσυγχρονισμό της πολιτικής και των κομμάτων με την διαφορετικότητα του και το ξεχωριστό στυλ και κουλτούρα διακυβέρνησης.

Facebook Comments