Απώλειες στην Ευρώπη

MarketNews

Απώλειες στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Πτωτικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, διακόπτοντας το διήμερο ανοδικό σερί, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία της ουκρανικής κρίσης και τις επιπτώσεις αυτής στις σχέσεις Ρωσίας - Δύσης έχουν αυξηθεί μετά και τη χθεσινή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, στις 10:40, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,52% στις 6.570 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,29% στις 9.421 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,39% στις 4.367 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται με απώλειες 0,2% στις 330,24 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα προβάλλουν αντίσταση στις ρωσικές κινήσεις επαναχάραξης των ουκρανικών συνόρων, ενώ κατηγόρησε τη Μόσχα ότι αγνοεί τα διδάγματα των δύο παγκόσμιων πολέμων.

Στο ταμπλό, η Hennes & Mauritz υποχωρεί κατά 2,9% καθώς τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου χρήσης απογοήτευσαν τους αναλυτές. Η H&M ανακοίνωσε κέρδη μετά φόρων 2,649 δισ. σουηδικές κορόνες.

Η απόρριψη των σχεδίων κεφαλαιακής ενίσχυσης της Citigroup και άλλων τεσσάρων αμερικανικών τραπεζών από τη Federal Reserve επηρεάζει σήμερα τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο. Η Royal Bank of Scotland και η Banco Santander βρίσκονται σε κλοιό πιέσεων.

Στον αντίποδα, κέρδη 4,3% καταγράφει η United Internet, καθώς ανακοίνωσε αύξηση 25% στα κέρδη του 2013.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία αυξήθηκε τον Μάρτιο στις 88 μονάδες από 85 μονάδες τον Φεβρουάριο.  Τα νοικοκυριά φαίνεται να ανακάμπτουν την εμπιστοσύνη τους για ανάπτυξη της οικονομίας, καθώς επίσης φαίνεται να έχουν πεισθεί για την σταδιακή πτώση της ανεργίας και την αύξηση του πληθωρισμού.