Καταφύγιο για πολλούς έλληνες πολίτες που η χώρα τους μαστίζεται από την ύφεση αποτελεί η Τουρκία, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το BBC, στην Κωνσταντινούπολη. Το βρετανικό δίκτυο δημοσίευσε το ρεπορτάζ στις 25 Μαρτίου, επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στο ζυγό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Πολλοί Έλληνες, σημειώνει, το BBC έχουν φύγει στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά, με κάποιους εξ αυτών να επιλέγουν την γείτονα χώρα παρά… την «ιστορική αντιπαλότητά» τους.

Η δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου στην Τουρκία, συνομιλεί στην αρχή με έναν πιλότο της πολιτικής αεροπορίας, ο οποίος βρήκε δουλειά στην Turkish Airlines.

«Η εταιρεία μου στην Ελλάδα επηρεάστηκε από την ύφεση και δεν μπορούσε να προσφέρει ένα βιώσιμο επίπεδο απολαβών. Ετσι αποφάσισα να μετακομίσω στην Κωνσταντινούπολη για να συνεχίσω την καριέρα μου», δήλωσε ο πιλότος.

Στη συνέχεια, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι πολλοί Έλληνες έχουν ρίζες από την Κωνσταντινούπολη και μία από αυτούς, είναι ιδιοκτήρια καφετέριας.

Οπως λέει η ίδια, ήταν γραμματέας σε εταιρεία και έμεινε άνεργη πριν από δύο χρόνια. Τότε είδε ως ευκαιρία την μετακόμιση στην Κωνταντινούπολη.

Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο, ο Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Τεβφίκ Μπιλτζέν, υπογραμμίζει ότι οι Έλληνες στην Τουρκία απασχολούνται σε σχεδόν όλους τους τομείς, πρωτίστως στον τουρισμό.

«Πολλοί γιατροί εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές, ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες στον τουρκικό τραπεζικό τομέα και πολλοί, επίσης, ανοίγουν εστιατόρια και μπαρ. Αρκετοί δε είναι οι Έλληνες μουσικοί που βρίσκονται στην Τουρκία»,τονίζει.

Τέλος το ρεπορτάζ κλείνει με τη δήλωση μίας Ελληνίδα φοιτήτρια κοινωνιολογίας, η οποία αναφέρει ότι στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες.

Facebook Comments