Ο γενικός δείκτης κινείται στα όρια της βραχυπρόθεσμης στήριξής του την Πέμπτη και συγκεκριμένα στην περιοχή των 1.311 μονάδων και με τις απώλειες να ξεπερνούν το 1,55%. Οι συναλλαγές κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα, για πτωτική συνεδρίαση, όπως λένε οι αναλυτές, διαμορφούμενες λίγο πάνω από τα 30 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον, ότι η Πειραιώς, δηλαδή μία μόνο μετοχή έχει κάνει το 47% του συνολικού ημερήσιου τζίρου, διακινώντας περίπου 8 εκατ. τεμάχια ως αυτή την ώρα. 

Όλες οι μετοχές του 25άρη κινούνται στο «κόκκινο», παρά το γεγονός ότι από χθες έχει ξεκινήσει roadshow της Morgan Stanley στο Λονδίνο με τη συμμετοχή της ETE, της Eurobank και της ΕΧΑΕ, με πληθώρα προγραμματισμένων συναντήσεων με ξένους.  Από τον 25άρη σημάδια ανόδου στέλνουν οι μετοχές των MIG και ΟΤΕ, αλλά με οριακά κέρδη.

Από εκεί και πέρα, η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί στα 3,85 ευρώ και απώλειες πάνω από 2%,  Alpha 0,72  ευρώ και πτώση 1,23%, Πειραιώς πτώση 4,21%, στο 1,82 ευρώ, ο ΟΤΕ ενισχύεται στα 12,13 ευρώ.  Πιέσεις για τη ΔΕΗ, η οποία ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματά της και μεγάλες ζημιές. Η μετοχή υποχωρεί 1,23%, στα 11,54 ευρώ. Πιέσεις 0,8% για τον ΟΠΑΠ, στα 11,90 ευρώ, στα 6,88 ευρώ υποχωρεί ο Μυτιληναίος και στα 13,58 η ΜΕΤΚΑ.  

Πάντως, αν και δεν δίνουν σημασία, οι αναλυτές έχουν στην άκρη του μυαλού τους το πολιτικό ρίσκο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αλλά και του νομοσχεδίου για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ιδιωτικοποίηση της Eurobank. Επιπρόσθετα, οι επενδυτές βλέπουν ότι οι τιμές «πάνε» να συναντήσουν τις τιμές που έδωσαν Alpha και Πειραιώς κατά τις αυξήσεις κεφαλαίου που πραγματοποίησαν την Τρίτη, 0,65 και 1,70 ευρώ αντίστοιχα, κάτι που προκαλεί νευρικότητα, αν και η BofA είναι ζεστή για την Alpha, ανεβάζοντας οριακά την τιμή στόχο σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, στα 0,76 ευρώ.

Facebook Comments