Οι επιτυχείς ΑΜΚ σε Alpha και Πειραιώς δείχνουν ότι οι ελληνικές τράπεζες ανακάμπτουν γρήγορα

Bloomberg

Οι επιτυχείς ΑΜΚ σε Alpha και Πειραιώς δείχνουν ότι οι ελληνικές τράπεζες ανακάμπτουν γρήγορα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η άντληση από την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank νέων κεφαλαίων ύψους 2,95 δισ. ευρώ, από ξένους επενδυτές, αποτελεί την τελευταία ένδειξη ότι οι ελληνικές τράπεζες ανακάμπτουν γρήγορα από τη μεγάλη κρίση χρέους που τις είχε οδηγήσει στην απομόνωση από τις διεθνείς αγορές χρήματος, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

«Έχουμε μία αισιόδοξη αγορά. Η τεράστια ζήτηση και υπερκάλυψη δείχνουν ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για μετοχές των ελληνικών τραπεζών. Αυτοί που πιστεύουν στην προοπτική της ανάκαμψης είναι περισσότεροι από όσους δεν πιστεύουν», δήλωσε στο πρακτορείο ο κ. Δημήτρης Γιαννούλης, συνιδρυτής της εταιρείας ερευνών ResearchGreece με έδρα την Κύπρο.

Το δημοσίευμα αναφέρει τη δήλωση του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του αποτελέσματος της έκδοσης. «Πιστεύουμε ότι και οι δύο αυξήσεις κεφαλαίων (σ.σ.: της Πειραιώς και της Alpha) είναι ιστορικής σημασίας για την ελληνική τραπεζική αγορά και θα συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο κ. Σάλλας, αφού τόνισε ότι οι διεθνείς επενδυτές πρόσφεραν περίπου 5,5 δισ. ευρώ και για τις δύο τράπεζες.