Αύριο, Παρασκευή, κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου που ρυθμίζει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, τις αλλαγές στην αγορά γάλακτος, αλλά και τον τρόπο και τα κριτήρια με τα οποία θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα.

Το πολυσέλιδο κείμενο αποτελείται συνολικά από 3 άρθρα και θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή προκειμένου να συζητηθεί αύριο και μεθαύριο στις αρμόδιες επιτροπές και να ψηφιστεί την Κυριακή στην Ολομέλεια.

«Κοινωνικό μέρισμα»

Οπως αναφέρεται στο κείμενο, για την καταβολή κοινωνικού μερίσματος διατίθεται από το πρωτογενές πλεόνασμα ποσό 450.000.000 ευρώ, προς στήριξη των πολιτών / των οικογενειών με πολύ χαμηλό συνολικό ετήσιο εισόδημα και ακίνητη περιουσία μικρής αξίας, με βάση ειδικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Το κοινωνικό μέρισμα είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του Ε.Κ.Α.Σ. ή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. Κάθε δικαιούχος λαμβάνει το κοινωνικό μέρισμα από μία και μόνο πηγή. Αν καταβάλλεται σύνταξη εκ μεταβιβάσεως σε περισσότερους δικαιούχους, το ποσό του μερίσματος επιμερίζεται ανάλογα.

Το κοινωνικό μέρισμα καταβάλλεται εφάπαξ εντός δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος και η καταβολή μπορεί να διενεργείται μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων, με πίστωση του λογαριασμού του δικαιούχου.

Facebook Comments