Την τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση ολοκλήρωσαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τις τράπεζες και τις εταιρείες τεχνολογίας να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Σύμφωνα με τους αναλυτές, βρισκόμαστε σε διαδικασία αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων, εν όψει και της λήξης του πρώτου τριμήνου του έτους.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0,03% στις 16.264,23 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,54% στις 4.151,23 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,19% στις 1.849,04 μονάδες.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι χτες η Federal Reserve έκανε γνωστό ότι απέρριψε τα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης της Citigroup και άλλων τεσσάρων αμερικανικών τραπεζών. H απόρριψη του σχεδίου της Citigroup από τη Fed έχει ιδιαίτερο αρνητικό αντίκτυπο στη μετοχή η οποία υποχώρησε κατά 5%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 2012.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η αγορά δείχνει έντονα τα σημάδια κόπωσης για την κατάκτηση νέων υψηλών, γι αυτό και δεν αποκλείεται να δούμε συνεδριάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα και εωσότου η οικονομία δείξει ότι μπορεί να δώσει ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά σημάδια.

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα και η πλειονότητα των μετοχών τεχνολογίας. Η GameStop έχασε 4%, λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων στο δ 3μηνο χρήσης, η King Digital έχασε 2% και η Microsoft υποχώρησε 1%.

Θετική έκπληξη σήμερα αποτέλεσε η Baxter, η οποία ενισχύθηκε κατά 3,9%, καθώς η αγορά επικροτεί την απόφαση να διασπαστεί ο όμιλος σε δύο εταιρείες, ώστε να είναι περισσότερο ευέλικτη και αποτελεσματική η διαχείριση.

Το κλίμα επιβάρυνε και η αναθεώρηση στο 2,6% της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το δ΄ τρίμηνο του 2013, από 2,4% προηγουμένως, εξαιτίας των αυξημένων δαπανών στον τομέα της υγείας. Οι αναλυτές ανέμεναν να αναθεωρηθεί το ποσοστό στο 2,7%, ωστόσο η αύξηση των επιχειρηματικών επενδύσεων αναθεωρήθηκε επί τα χείρω, επηρεάζοντας το σύνολο του ρυθμού ανάπτυξης.

Τέλος, οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 311.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Μαρτίου. Την ίδια ώρα, ο μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησε στις 317.750 την προηγούμενη εβδομάδα φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Facebook Comments