Εκατοντάδες πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία μέχρι πρόσφατα ανήκαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, πρόκειται να δημοπρατηθούν μέσω eBay, σε μια ακόμη προσπάθεια του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντζι να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για περιστολή των κρατικών εξόδων κατά 34 δισ. την επόμενη τριετία.

Η νέα του ιδέα, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times αφορά στην πώληση 170 πολυτελών κρατικών αυτοκινήτων -ανάμεσά τους και Maserati- μέσα από τον διαδικτυακό τόπο δημοπρασιών eBay. Η «ανθοδέσμη» περιλαμβάνει ακόμη δυο BMW, δυο Alfa Romeo και δυο Lancia.

Η πρώτη ομάδα αυτοκινήτων που βγαίνει σε πλειστηριασμό μέχρι τις 16 Απριλίου ανήκε στο υπουργείο Εσωτερικών και μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει προσφορές που ανέρχονται σε 82.000 δολάρια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, η κίνηση αυτή θεωρείται πρωτοβουλία του νέου Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντζι, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα αποτελούν σύμβολο κυβερνητικής σπατάλης. Ο Ρέντζι είχε προβεί σε ανάλογες κινήσεις όταν ήταν δήμαρχος Φλωρεντίας ενώ, μετά την εκλογή του στον πρωθυπουργικό θώκο, είχε υποσχεθεί ανάλογες μεταρρυθμίσεις.

Facebook Comments