'

Το iPhone X θα εκτοξεύσει τη χρηματιστηριακή αξία της Apple

Reuters

Το iPhone X θα εκτοξεύσει τη χρηματιστηριακή αξία της Apple, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Καταναλωτική φρενίτιδα έχει προκαλέσει το iPhone X, το τελευταίο δημιούργημα της Apple, όπως φαίνεται από τον αριθμό των προπαραγγελιών. Πολλοί αναλυτές προβλέπουν ότι η μεγάλη ζήτηση για το νέο μοντέλο της εταιρείας θα εκτοξεύσει τη χρηματιστηριακή της αξία πάνω από το 1 τρισ. δολάρια.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, έβαλε τέλος στις ανησυχίες των μετόχων της εταιρείας για το πώς θα υποδεχθούν οι καταναλωτές το iPhone X, λέγοντας ότι ο αριθμός των προπαραγγελιών θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Όπως επισημαίνει το Reuters, ο Μπράιαν Γουάιτ, αναλυτής στην επενδυτική εταιρεία Drexel Hamilton, σε ανακοίνωσή του δήλωσε ότι η Apple με την προώθηση του νέου μοντέλου iPhone X θα οδηγήσει το κινητό τηλέφωνο σε ένα άλλο επίπεδο, προετοιμάζοντας και την είσοδο της εταιρείας στην παγκόσμια αγορά υπερπολυτελών κινητών τηλεφώνων.

Eνόψει της σημερινής προγραμματισμένης κυκλοφορίας του μοντέλου στην αγορά, πολλοί αναλυτές διερωτώνται ακόμη και για το ύψος της τιμής του. Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε δύο διαφορετικές εκδόσεις.

Η έκδοση με τη μικρότερη χωρητικότητα θα κοστίζει 999 δολάρια. Στην Ελλάδα, η τιμή του iPhone X θα κυμανθεί από 1.200 έως 1.300 ευρώ, ανάλογα με την έκδοση.

Την περασμένη Τετάρτη, η μετοχή της Apple έφτασε στα 166,89 δολάρια, ενώ το ύψος κεφαλαιοποίησης του αμερικανικού κολοσσού έφθασε στα 862 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με το Reuters, από τον Ιανουάριο του 2007 που κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone, η μετοχή της εταιρείας έχει αυξηθεί κατά 1.300%.