Φωτογραφίες: Παναγής Χρυσοβέργης

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια  της τρίτης ατομικής έκθεσης του Κωστή Γεωργίου στο Λονδίνο, στην γκαλερί C. John με τίτλο «ΕΓΚΩΜΙΟΝ». Tην επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης Μαρία Μιγάδη. Πλήθος φιλότεχνων και συλλεκτών από διάφορα μέρη του κόσμου κατέκλυσε την γκαλερί C. John στο κέντρο του Mayfair, για να θαυμάσει τα ζωγραφικά έργα και τα εκρηκτικά γλυπτά του διεθνούς Έλληνα καλλιτέχνη. Ανάμεσά τους και ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, κ. Δημ. Τζιράς-Καραμήτσος. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, χορηγοί της έκθεσης είναι οι Carpo και Green-Cola.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην έκθεση παρουσιάζονται  9 γλυπτά και 9 πίνακες ζωγραφικής που αναδεικνύουν τον μαγικό, μεταφυσικό και πολυμορφικό κόσμο του καλλιτέχνη, του οποίου τo ζωγραφικό και το γλυπτικό έργο εξελίσσεται με την ίδια δυναμική. Το κόκκινο κυριαρχεί, το μπλε γαληνεύει, το λευκό χαρίζει το φως του και οι χορευτές στροβιλίζονται στον αέρα με χορευτικές δεξιοτεχνίες, αναδεικνύοντας την πλαστικότητα αλλά και την εκρηκτικότητά τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κωστής Γεωργίου, Χρυσάνθη Λαιμού, Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη, Δημ. Τζιράς-Καραμήτσος.

Μετά τις στάσεις στο Μουσείο Suzhou, ένα από τα σημαντικότερα στην Κίνα, το Shaanxi Art Museum και την γκαλερί Feizi στη Σαγκάη, αλλά και το Σικάγο, το Τορόντο, το Μπιαρίτζ, τις Βρυξέλλες, τη Βιέννη και την Αθήνα, η έκθεση παρουσιάστηκε στο Λονδίνο.

 

 

 

 

 

 

Για πάνω από 80 χρόνια, η γκαλερί C. John εκπροσωπεί διεθνώς την πιο εκλεπτυσμένη ποιότητα στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Σήμερα, υπό τη διεύθυνση του ειδήμονα Leon Sassoon, η γκαλερί αποτελεί τη ναυαρχίδα των εμπόρων συλλεκτικών χαλιών παγκοσμίως και παραμένει ο μοναδικός προμηθευτής της Βασίλισσας Ελισάβετ B’ του Ηνωμένου Βασιλείου. H γκαλερί C. John είναι επίσης μέλος της Βρετανικής Ένωσης Παλαιοπωλών. Με ένα αξιόλογο διεθνές πελατολόγιο και έχοντας πρόσφατα ξεκινήσει να συνεργάζεται με τo συμβουλευτικό γραφείο τέχνης Martix, η γκαλερί C. John προσαρμόζεται επιτυχώς στη διαρκώς εξελισσόμενη αγορά, φέρνοντας κοντά το σύγχρονο και το παλιό σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής.

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

  Ο Κωστής Γεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Υπήρξε μαθητής του Δημήτρη Μυταρά  και του Δημοσθένη Κοκκινίδη στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και του Peter de Francia στη  Royal College of Fine Art του Λονδίνου. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 90 ατομικές εκθέσεις σε πολύ σημαντικές γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο (Μουσείο Abbeye de Neumunster-Λουξεμβούργο, 1η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, Kouros Gallery-Νέα Υόρκη, Νiederhauser  Gallery-Λωζάνη, Alla Rogers Gallery – Oυάσινγκτον, Barbara Von Stechow Gallery-Φρανκφούρτη, Τοkyo Art Expo 92 κλπ.), ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 300 ομαδικές εκθέσεις (Μουσείο Γουλανδρή-Άνδρος, Hyogo Museum of Modern Art-Ιαπωνία, Art Texas 2001, Absolute  Americana Museum-Φλώριντα κλπ.). Έργα του Κωστή Γεωργίου βρίσκονται σε μεγάλα μουσεία, ιδρύματα και τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλα έχουν δημοπρατηθεί στoυς Bonhams και Sotheby’s του Λονδίνου. Tο 1993 βραβεύθηκε στην Τριενάλε της Οσάκα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

 

                                         

 

 

 

 

 

Διάρκεια έκθεσης: 26 Oκτωβρίου – 10 Νοεμβρίου 2017

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 9.30-17.00

C. John Gallery, 43A South Audley Street, London, W1K 2PU, UK (είσοδος από Adams Row)

Τηλ: +44 (0)20 7493 5288 / www.cjohn.com

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε με τη Μαρία Μιγάδη, μέσω e-mail στο [email protected] ή μέσω τηλεφώνου στο +44 (0)75 12958172.

Κρατήστε επαφή με το Martix και την γκαλερί C. John στο Facebook (@martixart, @cjohn.rare.rugs) και στο Instagram (@martixart, @kostisgeorgiou) με τα hashtags #kostisgeorgiouinlondon #egomion #martixart #cjohnrarerugs. 

Facebook Comments