Κέρδη στην Ευρώπη

MarketNews

Κέρδη στην Ευρώπη , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με κέρδη ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη το Μάρτιο. Οι αναλυτές θεωρούν ότι τα στοιχεία θα οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην ανάληψη δράσης για τη στήριξη της οικονομίας.

Ειδικότερα, στις 10:32, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,42% στις 6.616 μονάδες, ο γερμανικός DAX  ενισχύεται κατά 1,44% στις 9.587 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,73% στις 4.411 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται με κέρδη 0,6% στις 335,9 μονάδες, περιορίζοντας τις απώλειες του Μαρτίου στο 1,8%.

Στο ταμπλό, η Novartis ενισχύεται κατά 2,8%, καθώς ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελευταία φάση των κλινικών ελέγχων μιας θεραπείας για τα καρδιακά προβλήματα.

Κέρδη 2,4% σημειώνει η Drillisch, η οποία ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα της χρήσης 2013 θα της επιτρέψουν είτε να δώσει επιπλέον μέρισμα είτε να προχωρήσει σε πρόγραμμα εξαγοράς ιδίων μετοχών.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σήμερα στην ομιλία της επικεφαλής της Τζάνετ Γέλεν, η οποία θα σκιαγραφήσει τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας μετά και τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Σήμερα αναμένεται η πρώτη εκτίμηση πληθωρισμού της Ευρωζώνης στις 11:00. Στη συνέχεια σημαντικές είναι οι ανακοινώσεις από τις ΗΠΑ για το δείκτη PMI του Chicago στις 15:45. Τέλος ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στο δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας από το Dallas στις 16:30.