Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη

MarketNews

Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Έντονη μεταβλητότητα και μεικτά πρόσημα επικρατούν πλέον στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να ανησυχούν όλο και περισσότερο για την πορεία του πληθωρισμού και τη βούληση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη στήριξη της οικονομίας.

Ειδικότερα, στις 14:12, ο βρετανικός FTSE 100  κερδίζει 0,12% στις 6.623,77 μονάδες, ο γερμανικός DAX  ενισχύεται μόλις κατά 0,01% στις 9.587,86 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40  σημειώνει απώλειες 0,11% στις 4.406,30 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται με κέρδη 0,1% στις 334,18 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Novartis ενισχύεται κατά 3,2%, καθώς ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελευταία φάση των κλινικών ελέγχων μιας θεραπείας για τα καρδιακά προβλήματα.

Άλμα 9% για την ιταλική Banca Monte dei Paschi di Siena, καθώς έγινε γνωστό ότι μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Fondazione Monte dei Paschi di Siena, συζητάει για την πώληση μεριδίου της τάξης του 8% σε τέσσερις ή πέντε επενδυτές. Στόχος της πώλησης αυτής είναι η μείωση του χρέους.

Κέρδη 2,4% σημειώνει η Drillisch, η οποία ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα της χρήσης 2013 θα της επιτρέψουν είτε να δώσει επιπλέον μέρισμα είτε να προχωρήσει σε πρόγραμμα εξαγοράς ιδίων μετοχών.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σήμερα στην ομιλία της επικεφαλής της Τζάνετ Γέλεν, η οποία θα σκιαγραφήσει τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας μετά και τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε πριν από λίγο ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2009, επαναφέροντας τις εκτιμήσεις περί δρομολόγησης νέων μέτρων στήριξης της οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Ειδικότερα, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε στο 0,5%, από 0,7% το Φεβρουάριο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, παραμένοντας πολύ μακρυά από το στόχο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ.

Παράλληλα, το κλίμα επιδεινώνει και η ανακοίνωση ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας διαμορφώθηκε το 2013 στο 4,3% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 4,1%. Το δημόσιο χρέος υπερέβη επίσης τις επίσημες προβλέψεις, φτάνοντας στο 93,5%, τη στιγμή που η κυβέρνηση το υπολόγιζε στο 93,4%.