Κέρδη για την Ευρώπη στη πρώτη συνεδρίαση του μήνα

MarketNews

Κέρδη για την Ευρώπη στη πρώτη συνεδρίαση του μήνα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με κέρδη ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να προεξοφλούν παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), λόγω των απογοητευτικών στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, στις 10:37, ο βρετανικός FTSE 100  κερδίζει 0,25% στις 6.616 μονάδες, ο γερμανικός DAX  ενισχύεται κατά 0,33% στις 9.586 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,31% στις 4.405 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει κέρδη 0,2% στις 334,98 μονάδες.

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι παραινέσεις προς την ΕΚΤ να αναλάβει δράση, ώστε η οικονομία της Ευρωζώνης να μην βιώσει μια περίοδο εξαιρετικά χαμηλού πληθωρισμού, όπως συνέβη με την Ιαπωνία τη δεκαετία του 1990. Σύμφωνα με τους αναλυτές, μπορεί η ευρωπαϊκή οικονομία να μην κινδυνεύει από αποπληθωρισμό, ωστόσο η παραγωγική βάση της μπορεί να πληγεί από τον πολύ χαμηλό πληθωρισμό.

Την Πέμπτη, 3 Απριλίου, το δ.σ. της ΕΚΤ θα πραγματοποιήσει την τακτική μηνιαία συνεδρίασή του, όπου και θα αποτιμήσει τα οικονομικά δεδομένα και θα αποφασίσει τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει. Η αγορά αναμένει να ληφθούν μέτρα, ίσως και μη συμβατικά, ώστε να στηριχθεί η οικονομία, καθώς το φάσμα του εξαιρετικά χαμηλού πληθωρισμού γίνεται όλο και πιο ορατό.

Στο ταμπλό, με κέρδη 5,1% κινείται η Alstom, με την αγορά να επικροτεί τη συμφωνία πώλησης ειδικής μονάδας παραγωγής στην Triton, έναντι του ποσού των 730 εκατ. ευρώ.

Άλμα 19% καταγράφει η Metso, μετά το δημοσίευμα των Times ότι η Weir Group εμφανίζεται πρόθυμη να καταβάλει αντίτιμο 30 ευρώ ανά μετοχή για την εξαγοράς του φινλανδικού ομίλου. Η μετοχή όμως της Weir Group υποχωρεί 2,3%.

Σήμερα αναμένονται τα στοιχεία από τον κλάδο της μεταποίησης στην Ευρωζώνη.