Ανοδικά ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, με τις προσδοκίες που καλλιεργούνται για την πορεία της οικονομίας των Η.Π.Α. να είναι θετικές.

Ειδικότερα, στις 16:46,  ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,44% στις 16.528,53 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,91% στις 4.237,22 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,45% στις 1.880,73 μονάδες.

Ένας από τους βασικότερους καταλύτες το τελευταίο διάστημα είναι το κατά πόσο οι παραγωγικές δυνάμεις της αμερικανικής οικονομίας έχουν καταφέρει να υπερκεράσουν τις συνέπειες της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα το πρώτο δίμηνο του έτους. Μετά από μια μικρή κάμψη, η αμερικανική οικονομία δείχνει να έχει ξεπεράσει τις δυσκολίες, τροφοδοτώντας το ανοδικό κανάλι των αγορών.

Xθες, η πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει την οικονομία των ΗΠΑ για ορισμένο ακόμα χρονικό διάστημα, τονίζοντας ότι η ανάκαμψη δεν έχει «μεταφερθεί» ακόμη στους Αμερικανούς πολίτες. Μάλιστα, επικαλούμενη τα μακροοικονομικά στοιχεία, διέτεινε πως η αγορά εργασίας απέχει από τα προ-κρίσης επίπεδα.

Στο ταμπλό, κέρδη 4% σημειώνει η Marvell Technology, μετά την ανακοίνωση ότι το ομοσπονδιακό δικαστήριο απέρριψε την αγωγή του πανεπιστημίου Carnegie Mellon υπερ της εταιρείας. Το πανεπιστήμιο ζητούσε την απαγόρευση του εμπορίου μικροπλακετών, εξέλιξη που εάν επιβεβαιωνόταν θα προκαλούσε ζημία 1,54 δισ. δολαρίων στην Marvell.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,8% το Φεβρουάριο, με τον ετήσιο ρυθμό αύξησης να ανέρχεται στο 12,2%. Οι αναλυτές αναμένουν οι τιμές να μείνουν σταθερές στο μέλλον λόγω της μικρής προσφοράς κατοικιών στην αγορά.

Facebook Comments