…Το Χρηματιστήριό μας είναι μία ακριβή αγορά. Το p/e για φέτος υπολογίζεται στο 20 και για του χρόνου στο 15. Οπότε, η προσοχή μας στρέφεται κυρίως στις βασικές, σταθερές και μόνιμες επιλογές, δεδομένου ότι μία, κάποια σχετική αβεβαιότητα υπάρχει ως προς το τι θα γίνει με τη διαχείριση του χρέους. Η Μέρκελ θα έρθει στην Αθήνα πριν από το Πάσχα, αλλά δεν θα δώσει κάτι, πέρα από τα γενικόλογα που ξέρουμε. Διότι έχει και η Γερμανία Ευρωεκλογές. Δεν θα βγει η Μέρκελ στο αυστηρό Γερμανικό κοινό να πει ότι χαρίζει στους Έλληνες χρέος… 

…Λοιπόν, παρά το φόρο του 30% στα μικτά κέρδη, ο ΟΠΑΠ διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα 242 εκατ. ευρώ έναντι 367 εκατ. ευρώ. Και ο ΟΠΑΠ, όπως δήλωσε η διοίκηση του στην τηλεδιάσκεψη θα σκεφθεί την διανομή προμερίσματος υπό την αίρεση ότι, θα πραγματοποιηθούν οι επενδύσεις.

…Ταμείο 96 εκατ. ευρώ για τον ΟΛΘ, που παραμένει μια μικρή επίσης μηχανή παραγωγής χρήματος. Επιστροφή κεφαλαίου ύψους 1 ευρώ έχει ήδη αποφασίσει η Aεροπορία Αιγαίου, η οποία κατείχε ταμείο 221 εκατ. ευρώ απο 149 εκατ. ευρώ του 2012.

…Ταμειακά διαθέσιμα ύψους 134 εκατ. ευρώ για την ΜΕΤΚΑ – η οποία επίσης μπορεί να προχωρήσει σε διανομή μερίσματος ή και επιστροφών κεφαλαίου τα επόμενα χρόνια.

…Στα 121 εκατ. ευρώ ανήλθε το ταμείο για την Motor Oil – η οποία επίσης μπορεί να προχωρήσει στην διανομή προμερίσματος εφόσον βεβαίως βελτιωθεί η κατάσταση στα περιθώρια διύλισης πετρελαίου.

…Με ταμείο 64 εκατ. ευρώ η Autohellas, η οποία επίσης μπορεί να προχωρήσει σε διανομή μερίσματος.

…Η εισηγμένη που τα σπάει με τα μετρητά της είναι ο ΟΤΕ με 1,4 δις. ευρώ… Θα τα μοιράσουν στους μετόχους οι Γερμανοί ή θα τα κάνουν επενδύσεις;

…Αύριο θα ασχοληθούμε με τα δάνεια…

ΧΣ

Facebook Comments