Στάση αναμονής στην Ευρώπη

MarketNews

Στάση αναμονής στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με το κλίμα που επικρατεί όμως να είναι ιδιαιτέρως θετικό καθώς πληθαίνουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι η αμερικανική οικονομία έχει μπει σε ρυθμούς σταθερής ανάπτυξης. 

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100  χάνει 0,10% στις 6.646 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,16% στις 9.619 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,06% στις 4.424 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει κέρδη 0,2% στις 336 μονάδες, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει στις αγορές η αύξηση της τιμής του γερμανικού ομολόγου και η μείωση της απόδοσης, καταδεικνύοντας ότι η εμπιστοσύνη επιστρέφει στην Ευρωζώνη.

Το κλίμα βοηθούν και τα νέα ιστορικά υψηλά που καταγράφηκαν χτες στη Wall Street από τον δείκτη S&P 500, με κύριο οδηγό τα θετικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν. Οι αναλυτές ανέμεναν να δουν τις επιπτώσεις των περιόδων της σφοδρής κακοκαιρίας στις ΗΠΑ για να ορίσουν τις πτυχές της επενδυτικής στρατηγικής, ενώ πλέον διαπιστώνουν ότι η αμερικανική οικονομία δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα.

Στο ταμπλό, οι αυτοκινητοβιομηχανίες ηγούνται των κερδών του Stoxx 600. Η Bayerische Motoren Werke (BMW), ενισχύεται κατά 0,7%, καθώς ανακοίνωσε αύξηση 7,9% στις πωλήσεις του Μαρτίου, κλείνοντας την ψαλίδα που είχαν ανοίξει οι πωλήσεις της Daimler, η οποία διαθέτει το brand της Mercedes-Benz.

Η Bouygues ενισχύεται κατά 0,4%, καθώς η πρόταση εξαγοράς της μονάδας SFR της Vivendi παραμένει σε ισχύ.

Στα οικονομικά στοιχεία σήμερα, η σημαντικότερη ανακοίνωση από την Ευρώπη είναι ο δείκτης τιμών παραγωγού για την Ευρωζώνη στις 12:00 ενώ στη συνέχεια αναμένονται οι αιτήσεις υποθηκών ΜΒΑ στις 14:00, το επίπεδο απασχόλησης ADP στις 15:15 και τις βιομηχανικές παραγγελίες για τον Φεβρουάριο στις 17:00.