Μια θρυλική ιστορία μυστηρίου επιστρέφει ενώ τα μέλη μιας «χαρούμενης» οικογένειας μεταμορφώνονται σε τέρατα κι ένας διεστραμμένος δολοφόνος επανέρχεται δριμύτερος, στις ταινίες αυτής της εβδομάδας.

«Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές»

Ο Ηρακλής Πουαρό καλείται να λύσει το αίνιγμα της δολοφονίας ενός μυστηριώδους επιχειρηματία που γίνεται μέσα στο πολυτελές τρένο, σε μια ταινία μυστηρίου που δεν εκτροχιάζεται, αλλά ούτε και μετατρέπεται –έστω και παροδικά– σε ταχεία του σασπένς.

Σκηνοθεσία: Κένεθ Μπράνα
Με τους: Κένεθ Μπράνα,Τζόνι Ντεπ,Ντέιζι Ρίντλεϊ, Πενέλοπε Κρουζ, Μισέλ Φάιφερ, Τζούντι Ντεντς, Γουίλεμ Νταφόε και Τζος Γκαντ

«Οι γάτες της Κωνσταντινούπολης»

Η καθημερινότητα της τούρκικης μεγαλούπολης μέσα από την ιστορία μερικών από τις γάτες της.

«Όταν ο Μαρξ συνάντησε τον Ένγκελς»

Εξόριστος στο Παρίσι του 1844 μαζί με τη σύζυγό του Τζένι, ο 26χρονος Καρλ Μαρξ συναντά τον γιο εργοστασιάρχη Φρίντριχ Ένγκελς. Είναι η αρχή μιας επαναστατικής φιλίας που θα οδηγήσει, ύστερα από τέσσερα χρόνια, στη συγγραφή του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου».

Σκηνοθεσία Ραούλ Πεκ

Με τους: Άουγκουστ Ντίελ, Στέφαν Κόναρσκε, Βίκι Κριπς

«Μια χαρούμενη οικογένεια»

Οι Γουίσμποουν είναι μια τετραμελής οικογένεια με διαρκείς καθημερινούς τσακωμούς, τα μέλη της οποίας μετατρέπονται σε τέρατα (βαμπίρ, λυκάνθρωπος, μούμια και τέρας του Φρανκενστάιν) από μια κακιά μάγισσα. Αιχμάλωτοι του Κόμη Δράκουλα, αποφασίζουν να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να βρουν τρόπο να ξαναγίνουν μια φυσιολογική, αγαπημένη οικογένεια.

 

Facebook Comments