Ψήφο κατά συνείδηση θα προτείνει κατά πάσα πιθανότατα ο Σταύρος Θεοδωράκης τα επόμενα 24ωρα, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου φορέα για την Κεντροαριστερά, ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Μια πρώτη σύσκεψη για τη στάση που θα κληθεί να τηρήσει το Ποτάμι θα γίνει σήμερα, ωστόσο, στο επιτελείο του κ. Θεοδωράκη –ο οποίος ήδη έχει μιλήσει με όλα τα στελέχη και τους βουλευτές– αρχίζει ήδη να ασκείται σοβαρή πίεση, καθώς έχουν ήδη εκφραστεί δημόσια διάφορες απόψεις από στελέχη του κόμματος.

Ο βουλευτής Γρ. Ψαριανός δήλωσε χθες (στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα), ότι στον δεύτερο γύρο σκοπεύει να ψηφίσει τον κ. Ανδρουλάκη. Την ίδια στιγμή, 60 μέλη του κόμματος ζητούν από τον κ. Θεοδωράκη με επιστολή τους να προκηρύξει νέο συνέδριο και να οδηγήσει το Ποτάμι σε αυτόνομη πορεία. «Το Ποτάμι δεν μπορεί να γίνει θυσία για τον εξαγνισμό του παλιού πολιτικού συστήματος», τονίζουν και αφήνουν αιχμές κατά του επικεφαλής του Ποταμιού.

Ευλόγως στη Σεβαστουπόλεως υπάρχει απογοήτευση για την τέταρτη θέση του κ. Θεοδωράκη στον πρώτο γύρο των εκλογών. Δεν είναι κρυφό ότι ο κ. Θεοδωράκης περίμενε κάτι καλύτερο. Ωστόσο, συνεργάτες του τονίζουν ότι, παρά την απογοήτευση, στοιχεία όπως η προσέλευση 210.000 ψηφοφόρων στις κάλπες είναι, αν μη τι άλλο, ενθαρρυντικά.

Facebook Comments