Στην Ταϊλάνδη, από το αεροδρόμιο της Μπανγκόκ  ως το κέντρο της πόλης η σύνδεση των εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών, γίνεται με τα υπερσύγχρονα λεωφορεία BRT (Bus Rapid Transit). Και σε αυτά τα λεωφορεία η τηλεματική εφαρμογή Skyview, είναι…..made in Greece!

Αυτή η μάλλον απίστευτη για χώρα της ΝΑ Ασίας πραγματικότητα, δεν είναι τυχαία. Συνοδεύεται από ανάλογα έργα σε Χονγκ Κόνγκ και  Φιλιππίνες καθώς μια ελληνική εταιρεία η Link technologies, μετά από μια δυναμική πορεία 15 ετών  στην Ελλάδα,  παρέχει πλέον  την τεχνογνωσία και τις υπηρεσίες της διεθνώς διεισδύοντας σε πολύ απαιτητικές αγορές στον τομέα των Τηλεματικών εφαρμογών.

Στην Ελλάδα η Link είναι η εταιρεία πίσω από το «θαύμα- θαύμα» της βελτίωσης των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη Πάτρα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Χανιά, Ξάνθη, Χαλκίδα κ.α  με απολύτως μετρήσιμο  τρόπο . Πριν λίγους μήνες, τον Μάιο του 2017  σε έρευνα της ΚΑΠΑ Research, το 98% των επιβατών είπε ότι η τηλεματική βοηθά την συγκοινωνία, το 95,8% ότι βελτιώθηκε η ποιότητα των μετακινήσεών και το 93,2% δήλωσε ικανοποιημένο από την πληροφόρηση, μέσω των ειδικών οθονών στις στάσεις.  Δεν είναι τυχαίο ότι οι εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα του ΟΑΣΑ και του ΟΑΣΘ είναι στη δεύτερη και τρίτη θέση της κατάταξης των 25 μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών πόλεων, μια θέση κάτω από το Λονδίνο, αλλά πάνω από το Παρίσι, τη Φρανκφούρτη και τη Μαδρίτη! Άλλωστε η Link κέρδισε εφέτος το Πανευρωπαϊκό Βραβείο Τηλεματικής.

Η εταιρική καινοτομία όμως  δεν περιορίζεται στα προϊόντα και τις υπηρεσίες αυτής της ταχύτατα αναπτυσσόμενης εταιρείας που είναι ήδη leader στον χώρο. Όπως ανακοίνωσε στο 13ο Πολυσυνέδριο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ο Δρ. Ιωάννης Δαμιανός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα ύψους 500.000 ευρώ για start up εταιρείες  νέων τεχνολογιών και τηλεματικής, που θα χρηματοδοτηθεί από την Link καθώς όπως είπε  «αντί να προσλάβουμε επαγγελματίες και προσωπικό επενδύουμε σε νέες ιδέες που σχετίζονται με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες στον τομέα δράσεων μας»  

Facebook Comments