Οι τιμές του αργού πετρελαίου επέκτειναν τις απώλειές τους χθες μετά τις αναφορές ότι η Ρωσία ανησυχεί ότι η παρατεταμένη μείωση της παραγωγής πετρελαίου θα συνεχιστεί έως το 2018.

Όπως σημειώνει η UBS, “η εποχή του πετρελαίου δεν έχει τελειώσει”, αλλά η ισορροπία της “εξουσίας” στην αγορά, αλλάζει. Η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ μέχρι το 2025 θα είναι η ισχυρότερη στη σύγχρονη ιστορία, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 80% της συνολικής αύξησης της παγκόσμιας προσφοράς. Η αμερικανική παραγωγή αργού πετρελαίου θα κορυφωθεί στα 17 εκατ. βαρέλια την ημέρα, καθιστώντας έτσι τις ΗΠΑ τον “αδιαφιλονίκητο” ηγέτη μεταξύ των παραγωγών.

Όπως σημειώνει η UBS, η IEA αναμένει ότι η άνθηση της αμερικανικής βιομηχανίας σχιστόλιθου θα διατηρήσει βραχυπρόθεσμα τις πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.

Έτσι η ελβετική τράπεζα βλέπει επενδυτικές δυνατότητες στις εταιρείες που επικεντρώνονται στη βελτίωση των βιομηχανικών διαδικασιών μέσω της αυτοματοποίησης και των έξυπνων δικτύων / κτιρίων, καθώς και των κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων και κατασκευαστών ημιαγωγών που επικεντρώνονται στην έξυπνη κινητικότητα.


Ελευθερία Κούρταλη

Facebook Comments