Η Ευρώπη πήρε το μάθημά της από την κρίση και κάνει ότι μπορεί να εξασφαλίσει ότι τo τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Ecofin.

«Στο Ecofin καλύψαμε πολλά θέματα, είμαστε ικανοποιημένοι. Βέβαια δεδομένου ότι είναι άτυπη η συνεδρίαση δεν λαμβάνουμε αποφάσεις», είπε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε ότι ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στο θέμα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, καθώς αποτελεί κομβικό σημείο για την ανάκαμψη της Ευρώπης, ενώ ανέφερε ότι δεν έγινε συζήτηση για τον ρόλο του ΔΝΤ στο μηχανισμό SSM.

Ειδικά για την Ελλάδα, τόνισε ότι υπάρχουν στο πρόγραμμα 50 δισ. ευρώ για τις τράπεζες εκ των οποίων υπάρχει μαξιλάρι 11 δισ. ευρώ, ποσό που είναι επαρκές. Παράλληλα, γίνονται κινήσεις ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των ελληνικών τραπεζών από τον ιδιωτικό τομέα. Αν αυτό γίνει σε απόλυτο βαθμό τότε αυτά τα 11 δισ., θα μειώσουν το ελληνικό χρέος.

Όλοι είμαστε ευγνώμονες για την σκληρή δουλειά που έγινε στην ελληνική προεδρία, είπε ο John Faull οποίος αντικατέστησε τον Μισέλ Μπαρνιέ που έπρεπε να φύγει για να παραβρεθεί σε συνάντηση στο ευρωκοινοβούλιο.

Facebook Comments