Παραιτήθηκε ο Μπαλτάκος - Eπεισόδιο με τον γιο του και βουλευτές της ΧΑ στη Βουλή

MarketNews

Παραιτήθηκε ο Μπαλτάκος - Eπεισόδιο με τον γιο του και βουλευτές της ΧΑ στη Βουλή , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Εδώ και λίγη ώρα έχει ξεσπάσει σκάνδαλο με το βίντεο που δημοσιοποίησε ο Ηλίας Κασιδιάρης και στο οποίο εμφανίζεται να συνομιλεί μαζί του και να "αδειάζει" κυβέρνηση και δικαστικούς.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λίγη ώρα πριν καθώς έβγαινε από το Μαξίμου δήλωσε:"Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση." Λίγα λεπτά πριν η είδηση της παραίτησης του Μπαλτάκου επισημοποιήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναμεταδίδουν σχεδόν όλα τα μέσα ο γιος του Μπαλτάκου εισήλθε στο κοινοβούλιο και κατευθύνθηκε έξαλλος προς το γραφείο της Χρυσής Αυγής χτυπώντας τις πόρτες, βρίζοντας και απειλώντας ενώ λέγεται πως πιάστηκε στα χέρια με τον βουλευτή της ΧΑ Ματθαιόπουλο. Τα ρεπορτάζ λένε πως χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να μην πάρει μεγαλύτερη έκταση το επεισόδιο. 

Η επιστολή παραίτησης του Παναγιώτη Μπαλτάκου

«Όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της ΧΑ κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους». Αυτά αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος σε γραπτή δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει ότι υπέβαλλε την παραίτησή του, ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Όπως, ειδικότερα, εξηγεί ο κ. Μπαλτάκος για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον κ. Κασιδιάρη, «λόγω της γειτνίασης των γραφείων της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης και της ΧΑ στη Βουλή είχα συμπτωματικές συναντήσεις με τους βουλευτές του κόμματος αυτού. Σε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κυρίων Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως».

Ως προς το περιεχόμενο της συζήτησης ο κ. Μπαλτάκος αναφέρει ότι ο κ. Κασιδιάρης «ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνομωσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες και εκείνος αλλά και άλλοι βουλευτές της ΧΑ. Το αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις. Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλον, δηλαδή την απαλλαγή από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περί σκευωρίας δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα».

Άλλωστε, όπως αναφέρει, τις επόμενες ημέρες, όταν προέκυψαν νεώτερα στοιχεία είχα την ευκαιρία την ευκαιρία να πω στον κ. Κασιδιάρη και σε άλλους - και μάλιστα παρουσία πολλών μαρτύρων - ότι δεν υπάρχει σκευωρία ή συνομωσία εναντίον τους, συζήτηση την οποία φυσικά δεν δημοσιοποίησε ο εν λόγω βουλευτής.

«Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγους προσωπικής ευθιξίας υπέβαλλα την παραίτησή μου και ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε», υπογράφει με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος.