Λαγκάρντ προς Ντράγκι: Χαλάρωσε τη νομισματική πολιτική

MarketNews

Λαγκάρντ προς Ντράγκι: Χαλάρωσε τη νομισματική πολιτική, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του κινδύνου του "low-flation", δήλωσε την Τετάρτη η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κ. Λαγκάρντ σημείωσε πως η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό πάνω από 3% το 2014 και το 2015. Προειδοποίησε ωστόσο πως η ανάκαμψη από την παγκόσμια οικονομική κρίση παραμένει εύθραυστη και πως μια παρατεταμένη περίοδος χαμηλής ανάπτυξης δημιουργεί κινδύνους.

Η ίδια ανέφερε τον χαμηλό πληθωρισμό στην ευρωζώνη, τις γεωπολιτικές εντάσεις σε περιοχές όπως η Ουκρανία και την μεταβλητότητα των αγορών ως παράγοντες που μπορούν να υπονομεύσουν την ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα.

"To 2013, η παγκόσμια ανάπτυξη ήταν κοντά στο 3%. Προβλέπουμε μικρές βελτιώσεις το 2014 και το 2015" σημείωσε σε ομιλία της στο πανεπιστήμιο John Hopkins. "O κίνδυνος είναι πως χωρίς τις κατάλληλες δράσεις από τους αξιωματούχους, η παγκόσμια οικονομία μπορεί να ξαναπέσει σε μια παγίδα χαμηλής ανάπτυξης" πρόσθεσε.

"Περισσότερη νομισματική χαλάρωση, ακόμα και μέσω μη συμβατικών μέτρων, είναι αναγκαία για την ευρωζώνη" επισήμανε στην ομιλία της.