Θέμα ωρών η έξοδος της ΔΕΗ στις αγορές

MarketNews

Θέμα ωρών η έξοδος της ΔΕΗ στις αγορές, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ακόμα και για σήμερα έλαγαν κάποιες πληροφορίες ότι η ΔΕΗ επρόκειτο να βγει στις αγορές και να σηκώσει ποσό μέχρι 500 εκατ. ευρώ

Νωρίτερα, το Reuter έγραφε ότι η έκδοση του ομολόγου αναμένεται στα 300 εκατ. ευρώ , αλλά εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές υποστηρίζουν ότι η ζήτηση αναμένεται μεγάλη και γι αυτό η έκδοση θα υπερκαλυφθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καταγραφεί μεγάλη ζήτηση και πως το επιτόκιο μπορεί να κινηθεί κάτω από το 7%, σίγουρα όμως, πολύ χαμηλότερα από το 9% που ήταν το κουπόνι προ διετίας, αλλά και χαμηλότερα από τα επιτόκια που έδιναν οι ξένοι στις αρχές του 2014 σε εισηγμένες, όπως ο Τιτάνας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι παρουσιάσεις στο εξωτερικό.

Στο σχόλιό του για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2013 ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία της ΔΕΗ με τις τράπεζες. Όπως είπε, «συμφωνήσαμε και υπογράψαμε τους βασικούς όρους πενταετούς δανείου ύψους € 2,2 δισ, με κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών, για την αναχρηματοδότηση ενδιάμεσου δανείου ύψους € 1,2 δισ. που λήγει τον Απρίλιο καθώς και άλλων δανείων των τραπεζών αυτών.

Επίσης εξασφαλίσαμε δάνειο ύψους € 739 εκατ. με κάλυψη από Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων για τη μερική χρηματοδότηση της κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας “Πτολεμαΐδα V” και υπογράψαμε σύμβαση χρηματοδότησης ύψους € 235 εκ. με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στο πλαίσιο μιας συνολικής εγκεκριμένης από την Τράπεζα γραμμής χρηματοδότησης, ύψους € 415 εκ.

Η χρηματοδότηση αυτή αφορά επενδύσεις για την περίοδο 2013-2015 για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Ελλάδας».