Ακόμα και για σήμερα έλαγαν κάποιες πληροφορίες ότι η ΔΕΗ επρόκειτο να βγει στις αγορές και να σηκώσει ποσό μέχρι 500 εκατ. ευρώ

Νωρίτερα, το Reuter έγραφε ότι η έκδοση του ομολόγου αναμένεται στα 300 εκατ. ευρώ , αλλά εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές υποστηρίζουν ότι η ζήτηση αναμένεται μεγάλη και γι αυτό η έκδοση θα υπερκαλυφθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καταγραφεί μεγάλη ζήτηση και πως το επιτόκιο μπορεί να κινηθεί κάτω από το 7%, σίγουρα όμως, πολύ χαμηλότερα από το 9% που ήταν το κουπόνι προ διετίας, αλλά και χαμηλότερα από τα επιτόκια που έδιναν οι ξένοι στις αρχές του 2014 σε εισηγμένες, όπως ο Τιτάνας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι παρουσιάσεις στο εξωτερικό.

Στο σχόλιό του για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2013 ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία της ΔΕΗ με τις τράπεζες. Όπως είπε, «συμφωνήσαμε και υπογράψαμε τους βασικούς όρους πενταετούς δανείου ύψους € 2,2 δισ, με κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών, για την αναχρηματοδότηση ενδιάμεσου δανείου ύψους € 1,2 δισ. που λήγει τον Απρίλιο καθώς και άλλων δανείων των τραπεζών αυτών.

Επίσης εξασφαλίσαμε δάνειο ύψους € 739 εκατ. με κάλυψη από Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων για τη μερική χρηματοδότηση της κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας “Πτολεμαΐδα V” και υπογράψαμε σύμβαση χρηματοδότησης ύψους € 235 εκ. με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στο πλαίσιο μιας συνολικής εγκεκριμένης από την Τράπεζα γραμμής χρηματοδότησης, ύψους € 415 εκ.

Η χρηματοδότηση αυτή αφορά επενδύσεις για την περίοδο 2013-2015 για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Ελλάδας».

Facebook Comments