Υπερτιμημένα βρίσκει τα ελληνικά ακίνητα, η Deutsche Bank, σε σχέση με το εισόδημα που αποφέρουν. Όπως υποστηρίζει, σε τελευταία έκθεσή της η γερμανική τράπεζα, τα ακίνητα εμφανίζονται κατά 5% ακριβότερα από τον ιστορικό μέσο όρο τους, κρίνοντας από το εισόδημα που αποφέρουν σε σχέση με την τιμή τους.

 

Αν και έχει σημειωθεί σημαντική πτώση στις τιμές της αγοράς, η Deutsche Bank διαπιστώνει πως στο κριτήριο του ενοικίου έναντι της τιμής, τα ακίνητα εμφανίζονται υποτιμημένα κατά 16% έναντι του ιστορικού μέσου όρου τους, κάτι που ενισχύει τη ανωτέρω διαπίστωση.

Ωστόσο, η γερμανική τράπεζα εκτιμά πως η αγορά δεν έχει πιάσει ακόμα “πάτο”, παρά τη διόρθωση της τάξης του 28,7% που έχει συντελεστεί στα ακίνητα από το 2011, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με τους αναλυτές της Deutsche Bank συμφώνουν, δε, και τα στοιχεία που προέκυψαν από την εκτίμηση της Fitch, πως η ελληνική αγορά φέτος θα σημειώσει επιπλέον πτώση 4%.

Σε παγκόσμιο επίπεδο αγορών, τα πιο υποτιμημένα ακίνητα βρίσκονται στην Ιαπωνία (υποτίμηση κατά 39%), την Κορέα (18%), τη Γερμανία (15%) και τις ΗΠΑ (6%). Στον αντίποδα, υπερτιμημένα εμφανίζονται τα ακίνητα στον Καναδά (υπερτίμηση κατά 59%), το Βέλγιο (55%), τη Ν. Ζηλανδία (53%) και τη Νορβηγία (45%), την Ισπανία(17%) και την Ιρλανδία (2%).

Facebook Comments