Με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, της τάξης του 71% πέρασε από τη γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ η σύμβαση του Οργανισμού με την Ιντραλότ. Το παρόν έδωσαν όλοι οι ξένοι ενώ το 29% των μετόχων δεν εξέφρασε αρνητική γνώμη.

Πρόκειται για μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης της αγοράς στη διοίκηση του ΟΠΑΠ η οποία θέλοντας να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του οργανισμού πρότεινε να υπογραφεί τώρα η σύμβαση με την Intralot – η ελληνική εταιρεία είχε κερδίσει τον  διεθνή διαγωνισμό που είχε προκυρήξει ο ΟΠΑΠ -, ώστε ο νέος ιδιοκτητης του οργανισμού να μη βρεθεί προ εκπλήξεων, αφού η ισχύουσα σύμβαση για παροχή τεχνογικών υπηρεσιών του ΟΠΑΠ έληγε στο τέλος Ιουνίου του 2013.

Το ΤΑΙΠΕΔ, που ελέγχει το 33% του οργανισμού, με επιστολή του προέδρου του κ. Στ. Σταυρίδη δήλωσε ότι θα παρίσταται στη συνέλευση αλλά δεν θα ψηφίσει υπέρ ή κατά, καθώς δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει τη σύμβαση, τονίζοντας πως μόνο η διοίκηση του οργανισμού είναι σε θέση να κρίνει  αν η σύμβαση είναι προς όφελος των μετόχων.

Μάλιστα το ΤΑΙΠΕΔ συμμετείχε στη συνέλευση με ποσοστό 3,19%, έτσι ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία (34%). Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε τελικά με απαρτία 37,86%, υψηλό ποσοστό για μία πολυμετοχική εταιρεία όπως ο ΟΠΑΠ.  Η σύμβαση προβλέπει για τα επόμενα χρόνια συνολική αμοιβή 108 εκατ. ευρώ για την Intralot. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ κ. Κ. Λουρόπουλος ο οργανισμός θα πληρώνει πλέον 3,4 εκατ. ευρώ μηνιαίως για την τεχνολογική υποστήριξη των 13 παιχνιδιών του, αντί 5,3 εκατ. ευρώ που πλήρωνε μέχρι σήμερα.

Facebook Comments