Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη

MarketNews

Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ανοδικά, αλλά με έκδηλη νευρικότητα, ξεκίνησαν οι ευρωαγορές σήμερα, λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,25% στις 6.666 μονάδες, ο γερμανικός DAX κερδίζει μόλις κατά 0,01% στις 9.630 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,03% στις 4.448 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει κέρδη 0,09% στις 337,55 μονάδες.

Στο ταμπλό, η EasyJet καταγράφει κέρδη 1,3%, καθώς  ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των επιβατών που μετέφερε τον Μάρτιο αυξήθηκε 4,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους.

Κέρδη για ακόμη μία ημέρα καταγράφουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες Renault (+1,84%) και Fiat (+1,45%), καθώς η UBS αναβάθμισε τη σύσταση τους σε buy από neutral προηγουμένως.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ανώτερη των εκτιμήσεων ήταν η αύξηση που καταγράφηκε στις βιομηχανικές παραγγελίες, στη Γερμανία, τον Φεβρουάριο, αφού διαμορφώθηκαν κατά 0,6% υψηλότερα.

Σήμερα αναμένουμε και τις ανακοινώσειςγια τον PMI κατασκευών στη Γερμανία και λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη.