Ομπάμα: «Ζήτω η Ελλάς! Είμαστε όλοι Ελληνες για μία μέρα»

MarketNews

Ομπάμα: «Ζήτω η Ελλάς! Είμαστε όλοι Ελληνες για μία μέρα», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά στον Λευκό Οίκο, η εκδήλωση για να τιμηθεί η 25η Μαρτίου, ημέρα επετείου για την Ελλάδα, με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να ξεκινά τον χαιρετισμό του στα ελληνικά με τη λέξη «καλησπέρα».

«Για μια μέρα, όλοι είμαστε Έλληνες» τόνισε ο Ομπάμα, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται δίπλα-δίπλα ως εταίροι και σύμμαχοι».

Στη συνέχεια, ανέφερε το βαθύ αντίκτυπο των Ελληνοαμερικανών στο αμερικανικό έθνος, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις ελληνικές κοινότητες του Τάρπον Σπρινγκς στη Φλόριντα και του Σικάγου.

Ο Αμερικανός ηγέτης ολοκλήρωσε το σύντομο χαιρετισμό του αναφωνώντας «Ζήτω η Ελλάς!».

Η αρχή της τελετής έγινε με την ομιλία του αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναφέρθηκε στην προχθεσινή τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο συνεχάρη, όπως επεσήμανε, για την ελληνική εθνική εορτή, καθώς και για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στον τομέα της οικονομίας.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ομπάμα για τη φιλοξενία και τη «μεγάλη τιμή» προς την Ορθόδοξη Ελληνοαμερικανική κοινότητα κατά τη διάρκεια και των έξι χρόνων της διακυβέρνησής του. Αφού μίλησε για τις «κοινές αξίες» που ενώνουν Έλληνες και Αμερικανούς, αναφέρθηκε στους «κοινούς αγώνες» και στη συνεισφορά της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Η εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για 28η συνεχή χρονιά.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Χρίστος Παναγόπουλος.