Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η Ελλάδα, μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια, θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές, ενδεχομένως ίσως και από τη Δευτέρα, επωφελούμενη και τη μείωση των αποδόσεων στα δεκαετή ομόλογά της, αναφέρεται σε ανταπόκριση της Έλεν Σμιθ, από την Αθήνα, που δημοσιεύθηκε στο BUSINESS LIVE BLOG στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Guardian.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, τραπεζίτες στην Αθήνα -που ήρθαν σε επαφή με την εφημερίδα Guardian- επιβεβαίωσαν ότι οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, με την κυβέρνηση να προσλαμβάνει διεθνείς επενδυτικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των JP Morgan και Goldman Sachs, με σκοπό να μεσολαβήσουν για λογαριασμό της.

Σύμφωνα με αναλυτές, υπογραμμίζει η κ. Σμίθ στην ανταποκρισή της, η επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές θα σημάνει και την αρχή του τέλους της κρίσης χρέους στην οποία έχει διέλθει η χώρα.

Στο ρεπορτάζ γίνεται, επίσης, αναφορά σε δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα -αν και αρνήθηκε να δηλώσει πότε η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές- ότι «η παγκόσμια οικονομία περικυκλώνει την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία με μεγάλη αυτοπεποίθηση, τα spreads συνεχίζουν να μειώνονται και αυτό αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη», αλλά και σε δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλου, για τη σημασία της επιστροφής της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

Facebook Comments