Σημαντικές απώλειες στην Ευρώπη

MarketNews

Σημαντικές απώλειες στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με απώλειες ξεκίνησαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφοντας την πρώτη διόρθωση μετά από εννέα ανοδικές συνεδριάσεις.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,73% στις 6.647,33 μονάδες, ο γερμανικός DAX χάνει 1,44% στις 9.557,19 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,86% στις 4.445,88 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει απώλειες 0,8% στις 336,63 μονάδες, μετά από το +1,6% της προηγούμενης εβδομάδας.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκεται ο τεχνολογικός κλάδος, με την Iliad να υποχωρεί κατά 5,3% και τη Nokia κατά 2,4%, ακολουθώντας την πτώση που υπήρξε την Παρασκευή στον αμερικανικό κλάδο.

Απώλειες 5,4% και για την Bouygues SA, καθώς φαίνεται ότι χάνει τη μάχη της διεκδίκησης της Vivendi, από την Altice, η οποία ενισχύεται κατά 6,50%.

Στον αντίποδα, οι τσιμεντοβιομηχανίας ενισχύονται, με την Holcim να κερδίζει 5,7% και την Lafarge 4,1%. Οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συνομιλίες για πιθανή συνέργεια που θα ξεπεράσει τα 1,4 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lafarge, Bruno Lafont, η νέα εταιρεία πιθανόν να ονομαστεί LafargeHolcim.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η διορθωτική κίνηση στον τομέα της τεχνολογίας βυθίζει τους χρηματιστηριακούς δείκτες από την Παρασκευή, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν κέρδη μετά τα τελευταία ιστορικά υψηλά, και τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων που έρχονται αυτή την εβδομάδα.