«Δεν βιαζόμαστε να βγούμε στις αγορές» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αποσυνδέοντας την κίνηση αυτή με τις πολιτικές εξελίξεις και το θέμα Μπαλτάκου.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, τονίζει ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές έως το καλοκαίρι, διευκρινίζει ωστόσο ότι η απόφαση για το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό θα καθοριστεί από τις συνθήκες στις αγορές και τα spreads.

«Είναι μια κίνηση που έχει ως στόχο την επανατοποθέτηση της χώρας στις διεθνείς αγορές, δεδομένου ότι το χρηματοδοτικό κενό είναι καλυμμένο και δεν χρειαζόμαστε τα χρήματα για αυτόν τον σκοπό. Θέλουμε και εμείς, όπως οι χώρες που βγαίνουν από το μνημόνιο, να προχωρήσουμε σε μια δοκιμαστική έκδοση που θα συμβάλει και στον εξορθολογισμό της καμπύλης των επιτοκίων» επισημαίνει ο Γιάννης Στουρνάρας.

Τέλος, ερωτηθείς εάν έχει κλείσει ο κύκλος του στο Υπουργείο Οικονομικών απαντά ότι έχουν ολοκληρωθεί οι αρχικοί στόχοι, αλλά σπεύδει να τονίσει ότι «ανοίγει ένα νέο βιβλίο». «Είμαι ευτυχέστατος εδώ που είμαι» προσθέτει.

Facebook Comments