Ρωσία: «Μπλόκο» στην εισαγωγή ουκρανικών γαλακτοκομικών προϊόντων

Ναυτεμπορική

Ρωσία: «Μπλόκο» στην εισαγωγή ουκρανικών γαλακτοκομικών προϊόντων, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Τη διακοπή των εισαγωγών γαλακτοκομικών προϊόντων έξι ουκρανικών επιχειρήσεων ανακοίνωσε η υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών της Ρωσίας, στο πλαίσιο μιας σειράς ρωσικών μέτρων που πλήττουν την οικονομία της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τη Rospotrebnadzor, διαπιστώθηκε έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις ότι τα προϊόντα αυτά παραβιάζουν τους κανονισμούς που ισχύουν για τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

«Για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των καταναλωτών η Rospotrebnadzor διέκοψε τις εισαγωγές που προέρχονται από έξι ουκρανούς παραγωγούς στη Ρωσική Ομοσπονδία», εξηγεί η ρωσική υπηρεσία.

Η Ρωσία έχει κατ΄επανάληψιν κατηγορηθεί ότι επιβάλλει ως κυρώσεις εμπορικούς περιορισμούς κατά εταίρων με τους οποίους έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις της. Έτσι, παλαιότερα είχε διακόψει τις εισαγωγές κρασιών από τη Γεωργία και των γαλακτοκομικών προϊόντων από τις βαλτικές χώρες.

Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα λάβει μέτρα προστασίας της ρωσικής αγοράς αγροτικών προϊόντων, σε περίπτωση υπογραφής από το Κίεβο συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση ή εξόδου από την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών.