Συμψηφισμό οφειλών ΦΠΑ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει πολύ γρήγορα σε σημαντικότατη εξομάλυνση της αγοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, σε πρώτη φαση ο συμψηφισμός θα αφορά επιχειρήσεις και επιτηδευματίες με τζίρο έως 500.000 ευρώ ετησίως. Σε δεύτερο χρόνο θα επεκταθεί και σε επιχειρηματίες με ετήσιο τζίρο έως 2 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, η εξαγγελθείσα μεταρρύθμιση θα νομοθετηθεί σύντομα, θα εφαρμοσθεί μέσα στο φθινόπωρο και θα ολοκληρωθεί μες στη χρονιά.

«Με το νέο σύστημα», πρόσθεσε, «οι συνεπείς επιχειρηματίες δεν θα έχουν κανένα φορολογικό μπλέξιμο, ούτε από την ασυνέπεια του κράτους ούτε από την ασυνέπεια άλλων επιχειρηματιών. Δεν χάνονται οφειλές ΦΠΑ ούτε καθυστερούν οφειλές, αντίθετα εντοπίζεται από την αρχή η πραγματική πηγή της οφειλής».

Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς γνωστοποίησε πως θα καταργηθούν όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις λόγω μη καταβολής ΦΠΑ το οποίο δεν τους είχε πληρώσει το ίδιο το Δημόσιο».

Facebook Comments