Σε σύντομο γράμμα του το οποίο δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα της Ρώμης «Ιλ Μεσατζέρο», ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι κάνει αναφορά στην ανάγκη περιστολής των δημοσίων δαπανών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Μετά την πρόσφατη περιοδεία μου στις πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λίγους μήνες πριν την έναρξη του εξαμήνου της προεδρίας της Ιταλίας στην Ευρώπη, ο πειρασμός να υπογραμμίσω ότι δεν χρειαζόμαστε μόνον εμείς αναθεώρηση των εξόδων του δημοσίου, είναι πράγματι έντονος. Όχι για εκδίκηση, αλλά για σεβασμό στην αλήθεια», γράφει ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Ο Ματέο Ρέντσι, προσθέτει, επίσης, ότι στην Ευρώπη «κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι είναι απόλυτα άνετος, και η Ιταλία, φυσικά, δίνει την συμβολή της, αρχίζοντας από την περικοπή της σπατάλης και των προνομίων, ιδίως σε ό,τι αφορά το συνολικό κόστος του πολιτικού συστήματος. Με σεβασμό στις κοινοτικές δεσμεύσεις, αλλά καταβάλλοντας προσπάθειες που να επιτρέψουν να οικοδομηθεί μια άλλη Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι αύριο η κυβέρνηση Ρέντσι θα παρουσιάσει το «Κείμενο Οικονομικού Προγραμματισμού» για τις δημόσιες δαπάνες την επόμενη τριετία. Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης διαψεύδει ότι πρόκειται να προχωρήσει σε νέες περικοπές στον τομέα της υγείας, όπως ανέφερε μέχρι χθες με έμφαση ο Τύπος, αλλά φέρεται αποφασισμένος να περιορίσει τους μισθούς των ανώτερων υπαλλήλων του δημοσίου και να κλείσει «άχρηστους οργανισμούς» που χρηματοδοτούνται από το ιταλικό κράτος.

Facebook Comments