Πως μπορεί μία ψυχική διαταραχή όπως αυτή του «συνδρόμου της Στοκχόλμης» να συνδεθεί με την πολιτική; Η απόδειξη μπροστά σας. Αυτό μου ήρθε κατά νου μόλις αντίκρισα την παραπάνω φωτογραφία.

Στο εν λόγω φαινόμενο το θύμα εκφράζεται θετικά προς το θύτη. Βλέπετε κάτι διαφορετικό; Αυτό ακριβώς έκαναν κάποιοι/κάποιες συνταξιούχοι προς το πρόσωπο του κ.Τσίπρα. Κατά την περιοδεία του στη Θράκη, τον σταμάτησαν για να του προσφέρουν λουλούδια ευχαριστώντας τον για το περίφημο κοινωνικό μέρισμα.

Μάλλον δεν έχουν ενημερωθεί τι ψήφισε η κυβέρνηση του «ευεργέτη» τους. Ας επισημάνω μερικά από αυτά (μερικά, γιατί αν τα αναφέρω όλα θα χρειαστώ  πολλές αράδες). Επιγραμματικά, μειώθηκαν σε 250 χιλιάδες συνταξιούχους έως και 40% από το ΕΚΑΣ (το οποίο θα καταργήσει τελείως η κυβέρνηση), όλοι οι νέοι συνταξιούχοι θα λάβουν μικρότερες συντάξεις κατά 30% λόγω του νόμου Κατρούγκαλου (του κατά δήλωσή του, κομμουνιστή). Επίσης θα περικοπεί 15-20% στο εφάπαξ και, τέλος, εισφορά 14% επί του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος 650 χιλιάδων αγροτών (πρώην ΟΓΑ) και 7% υπέρ ΕΟΠΥΥ.

Τώρα, αν όλα αυτά είναι ήσσονος σημασίας γιαυτούς τους ανθρώπους δεν το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω καλά είναι πως με υπερφορολόγηση και αφαίμαξη των μεσαίων(και χαμηλότερων) στρωμάτων, κοινωνική πολιτική δεν γίνεται. Εκτός βέβαια αν η κυβέρνηση προσβλέπει στο να καταργηθεί η μεσαία τάξη, η οποία αποτελεί ραχοκοκαλιά της οικονομίας, και να θεωρούμε ως «μάνα εξ ουρανού» ένα γλίσχρο επίδομα.

Facebook Comments