“Στο τέλος αυτού του έτους και στην αρχή του επόμενου είναι απολύτως εφικτό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση” τόνισε μεταξύ των άλλων ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη και πρόσθεσε “αυτό το χρονοδιάγραμμα έχουμε και εμείς κατά νου”.

Παράλληλα ανέφερε ότι “η ελληνική οικονομία ανακάμπτει. Αυτό το επιβεβαιώνουν οι οικονομικές προβλέψεις του φθινοπώρου. Αναμένεται υψηλός ρυθμός ανάπτυξης και μείωση της ανεργίας”.

Αναλυτικότερα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωκοινοβουλίου, και στο πλαίσιο Δομημένου διαλόγου με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Αρμόδιο Επίτροπο για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα, τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες και την Ένωση Κεφαλαιαγοράς, Βάλντις Ντομπρόβσκις, είπε τα εξής: “πριν από λίγες ημέρες, η Κομισιόν έδωσε στη δημοσιότητα τις εκτιμήσεις της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Εκεί, προβλέπεται οικονομική ανάπτυξη για τα έτη 2018 και 2019 της τάξης του 2,5% και περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας.

Facebook Comments