'

Συνάντηση Τσίπρα - Μακρόν την Παρασκευή

MarketNews

Συνάντηση Τσίπρα - Μακρόν την Παρασκευή, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Πρόγευμα εργασίας με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν θα έχει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Παρίσι.

Την ίδια ημέρα, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, όπου συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών - μελών της Ε.Ε. και των έξι ανατολικών χωρών - εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί από την Πέμπτη (23 Νοεμβρίου) στο Παρίσι προκειμένου να βραβευθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου και την πολιτική επιθεώρηση Politique Internationale.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη γαλλική πρωτεύουσα, ο Πρωθυπουργός θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους γαλλικών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στο Παρίσι, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, έχει αναλυτικά ως εξής:

  • 08:20 Πρόγευμα εργασίας με μέλη της πολιτικής επιθεώρησης Politique Internationale
  • 10:00 Βράβευση από την Επιτροπή της Politique Internationale με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique)
  • 13:00 Γεύμα εργασίας με στελέχη επιχειρήσεων
  • 18:30 Βράβευση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου με το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de lEngagement européen)
  • Ομιλία του Πρωθυπουργού προς τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίου
  • Δεξίωση προς τιμήν του Πρωθυπουργού
  • Το πρωί της Παρασκευής, 24 Νοεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.