Χρ. Σταϊκούρας: Σε τροχιά επιστροφής στις αγορές

Ναυτεμπορική

Χρ. Σταϊκούρας: Σε τροχιά επιστροφής στις αγορές , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Για πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και τη θέτουν σε τροχιά επιστροφής στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η χώρα συνεχίζει, για 2η χρονιά, να έχει υψηλά και βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα. Πρωτογενή πλεονάσματα που ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, αποτελούν προαπαιτούμενο για την περαιτέρω ενίσχυση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και βοηθούν στη βελτίωση του οικονομικού και επενδυτικού κλίματος για τη χώρα μας θέτοντας την ελληνική οικονομία σε τροχιά επιστροφής στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου», αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας, με αφορμή την παρουσίαση των στοιχείων για το πρωτογενές πλεόνασμα πρώτου διμήνου.

Βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 3,5 δισ. ευρώ κατά το πρώτο δίμηνο του 2014, έναντι 1,4 δισ. ευρώ το αντίστοιχο δίμηνο του 2013.