Με κέρδη ξεκίνησαν τις συναλλαγές οι ευρωπαϊκοί δείκτες, στον απόηχο της ευφορίας που προκάλεσε η Federal Reserve στο αμερικανικό χρηματιστήριο χτες.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,55% στις 6.672 μονάδες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,56% στις 9.560 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,39% στις 4.459 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει κέρδη 0,4% στις 336,43 μονάδες.

Χτες δημοσιοποιήθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, τα οποία έδειξαν ότι τα μέλη της νομισματικής επιτροπής έθεσαν ως όριο για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων τη μείωση της ανεργίας στο 6,5%. Παράλληλα, εκφράστηκε η ανησυχία για την αγορά εργασίας, καθώς οι καθοδικές πιέσεις παραμένουν, γεγονός που επιβραδύνει την συντελεσθείσα ανάκαμψη. «Αυτό συνιστά εμπόδιο στην αύξηση των επιτοκίων» αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Στο ταμπλό, η Royal Bank of Scotland κερδίζει 2,4%, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη με το βρετανικό Υπουργείο Οικονομικών για την επαναγορά μετοχών που κατέχει το Δημόσιο. Με αυτόν τον τρόπο επανέρχεται το δικαίωμα στην τράπεζα να καταβάλει στο μέλλον μερίσματα στους μετόχους.

Κέρδη 4% καταγράφει η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, καθώς ανακοίνωσε εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων σε ορισμένα προϊόντα της την τελευταία διετία.

Στο +2,7% βρίσκεται η Marks & Spencer, καθώς η πτώση στις πωλήσεις της το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν χαμηλότερη του αναμενομένου. Η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση 0,6% στις πωλήσεις, ωστόσο οι διαδικτυακές πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 12,5%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η γαλλική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,1% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ αναλυτές ανέμεναν να σημειώσει άνοδο της τάξεως του 0,2%. Η μεταποιητική δραστηριότητα ενισχύθηκε κατά 0,3% τον Φεβρουάριο ενώ πτώση κατέγραψε η παραγωγή ενέργειας.

Facebook Comments