Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι “σκέφτεται” να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ το 2016. Η Κλίντον, η οποία εμφανίστηκε σε συνέδριο στελεχών του τομέα διοίκησης στο Σαν Φρανσίσκο, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο: “Ποιά είναι τα σχέδιά σας; Θα το κάνετε; Μπορείτε να το ανακοινώσετε από εδώ, αν θέλετε.”

Η Κλίντον θεωρείται ευρέως ότι θα είναι το φαβορί των Δημοκρατικών σε περίπτωση που αποφασίσει να είναι υποψήφια, εκτιμά το Ρόιτερς.

“Βρίσκομαι εδώ για να πάρω μερικές συμβουλές μάρκετινγκ. Προφανώς κολακεύομαι και είναι μεγάλη μου τιμή να με ρωτούν και να με ενθαρρύνουν”, σχολίασε η ίδια και πρόσθεσε: “Και το σκέφτομαι, αλλά θα συνεχίσω να το σκέφτομαι για λίγο ακόμα. Εν μέρει, γιατί τα δύσκολα ερωτήματα δεν είναι: “Θέλεις να είσαι πρόεδρος; Μπορείς να νικήσεις; Τα δύσκολα ερωτήματα είναι γιατί. Γιατί θέλεις να το κάνεις και τι μπορείς να προσφέρεις που θα κάνει την διαφορά;”.

Η πρώην Πρώτη Κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών, η οποία ηττήθηκε από τον πρόεδρο Ομπάμα στην κούρσα για την εξασφάλιση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών το 2008, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ βιώνουν μία περίοδο πολιτικής δυσλειτουργίας.

Η Κλίντον, η οποία σήμερα είναι γερουσιαστής, διευκρίνισε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς της για την προεδρία, αλλά την απόφαση αυτή δεν πρόκειται να την λάβει πριν από το τέλος του χρόνου.

 

Facebook Comments