Η κινητικότητα στην αγορά είναι μεγάλη. Μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις που έφεραν πτώση αθροιστικά σε ποσοστό 4,4%, οι επενδυτές προβαίνουν σε αγορές, κυρίως τραπεζών, λόγω της επιτυχημένης Ελληνικής έκδοσης 5ετούς ομολόγου νωρίτερα την Πέμπτη. Από την άλλη όμως, φαίνεται ότι ξαφνικά στεγνώνει από ρευστότητα.

Από τα 83 εκατ. ευρώ τζίρο ως αυτή την ώρα, τα 44,160 εκατ. ευρώ αποτελούν τα πακέτα της Agean που πέρασαν σε ξένους θεσμικούς επενδυτές. 

Χθες ολοκληρώθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς ύψους 175 εκατ. ευρώ για τους Έλληνες επενδυτές, όπου μαζεύτηκαν προσφορές για 300 εκατ. ευρώ. Την ερχόμενη εβδομάδα δρομολογούν ομολογιακά έως 700 εκατ. ευρώ η ΔΕΗ και μέχρι 500 εκατ. ευρώ η Alpha, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν Μυτιληναίος και Motor Oil.  Μεγάλη ρευστότητα από το σύστημα σήκωσαν Πειραιώς και Alpha με τις συνολικές αυξήσεις στα 3 δις. Ευρώ, ενώ η Πειραιώς είχε πάρει μέσω ομολογιακού δανείου άλλα 500 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, αυξήσεις κεφαλαίου δρομολογούν μια σειρά εταιρειών της μικρής κεφαλαιοποίησης, όπως η Audiοvisual και η Alco, ενώ έρχονται και δημόσιες εγγραφές, όπως της θυγατρικής της Ελλάκτωρ, Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος. Μέχρι τις πρώτες μέρες του Μαίου στο μεταξύ, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, ύψους 3 δις. Ευρώ. 

Σημειωτέον, ότι με την εισαγωγή των νέων μετοχών της Πειραιώς, κάτι που αναμένεται να γίνει στις 16 Απριλίου ξεκινάει και το rebalancing, λόγω της νέας στάθμισης της μετοχής στους δείκτες. Όλα αυτά, σύμφωνα με τους χρηματιστές, δείχνουν κινητικότητα, που όμως, εστιάζεται σε συγκεκριμένες μετοχές.

Κέρδη 1,78% για την Εθνική, στα 4 ευρώ, το ομολογιακό της οποίας πηγαίνει πιο πίσω, 1,5% ενισχύεται η Alpha, στα 0,73  ευρώ, 2,7% η Πειραιώς, στο 1,92 ευρώ. Αμετάβλητος στα 11,50 ευρώ  οΟΤΕ, κέρδη στα 11,51 ευρώ ο ΟΠΑΠ και στα 12,03 ευρώ η ΔΕΗ.

Facebook Comments