Την ικανοποίησή του για την έξοδο της χώρας στις αγορές εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική και οφείλεται στους ίδιους τους Έλληνες και τις προσπάθειές τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται σήμερα στην Κάσο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα επιθυμεί και στηρίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας, αρκεί η Άγκυρα να εγκαταλείψει τις θέσεις της ότι αποτελεί συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε την Κάσο προκειμένου να παραστεί στην έναρξη του εθνικού προγράμματος αγωγής – προαγωγής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που υλοποιείται από την πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, με δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Το πρόγραμμα στοχεύει στη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων στους κατοίκους των μικρών νησιών με κινητές μονάδες, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με υπερσύγχρονα μηχανήματα και με κλιμάκια ιατρών όλων των ειδικοτήτων.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την προσπάθεια και τη στήριξη που υπάρχει από το Ίδρυμα Νιάρχος, παραλληλίζοντας μάλιστα τις προσπάθειες αυτές με τις ενέργειες των Ηπειρωτών ευεργετών, που στήριξαν την πατρίδα σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο νησί από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη και τον δήμαρχο Κάσου Δημήτρη Ερωτόκριτο, οι οποίοι τον ενημέρωσαν επίσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των μικρών νησιών.

Facebook Comments