Αν και οι περισσότερες οικονομίες βιώνουν την ανάκαμψη της παγκόσμιας δραστηριότητας, υπάρχει ακόμα περιθώριο για αποκλίσεις στις ροές κεφαλαίων και συνεπώς για αποδόσεις στην αγορά του FX, όπως σημειώνει η Goldman Sachs σε έκθεσή της.

Μεταξύ των μεγάλων αναπτυγμένων αγορών, η αμερικάνικη τράπεζα θεωρεί ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το ευρώ και το γεν. Έτσι αναμένει ότι το ευρώ θα βρεθεί στο 1,20 και το γεν στο 120 στους επόμενους μήνες και συστήνει στους επενδυτές long θέσεις στο ευρώ, ειδικά έναντι του γεν με στόχο το 140 και stop το 130.

Σε αυτό το πλαίσιο, πολλοί οι επενδυτές φαίνεται να έχουν αποφασίσει ότι τα shorts στο ευρώ δεν ήταν πλέον κατάλληλα – ειδικά με δεδομένο ότι οι εκτιμήσεις της μακροπρόθεσμης “εύλογης αξίας” για την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου είναι περίπου στο 1,30. Και οι τοποθετήσεις των επενδυτών το επιβεβαιώνουν αυτό.

Για παράδειγμα, οι καθαρές θέσεις στο ευρώ από 9 δισ. δολ. short στις αρχές του έτους, έχουν “γυρίσει” σε 12,5 δισ. δολ. long. Σύμφωνα με την G.S αυτές οι μετατοπίσεις χαρτοφυλακίου φαίνεται να έχουν περισσότερο περιθώριο: τα ομολογιακά funds παραμένουν long στο δολάριο ΗΠΑ και οι διαχειριστές της αγοράς συναλλάγματος δεν έχουν αρχίσει να καλύπτουν τις μεγάλες underweight θέσεις τους στο ευρώ.

Facebook Comments