Το ευρώ σημειώνει άνοδο σε υψηλό έξι εβδομάδων έναντι του δολαρίου, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τη δυναμική της ανάκαμψης της ευρωζώνης μετά από τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία αυτής της εβδομάδας, την στιγμή που τα hedge funds σπεύδουν να κλείσουν τις long θέσεις τους στο δολάριο μετά τα πρακτικά της Fed.

Το ενιαίο νόμισμα έχει αυξηθεί κατά 0,7% από τη Δευτέρα, οδεύοντας στην τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κέρδους έναντι του δολαρίου, το καλύτερο run του από τον Ιούλιο.

Το δολάριο χτυπά χαμηλό πέντε εβδομάδων έναντι του καλαθιού των έξι σημαντικότερων νομισμάτων νομισμάτων, με τις συναλλαγές να είναι ωστόσο υποτονικές αυτή την εβδομάδα με τις αργίες στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Το δολάριο υποχώρησε την Τετάρτη μετά από τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed τα οποία έδειξαν ότι ορισμένοι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής ανησυχούν για τον επίμονα χαμηλό πληθωρισμό. Αυτό οδήγησε ορισμένους να αμφισβητήσουν τις προσδοκίες για αυξήσεις επιτοκίων το 2018.

Τα hedge funds που κλείνουν τα βιβλία αυτό το μήνα, ρευστοποιούν τις long θέσεις τους στο δολάριο“, όπως σημειώνει ο Mitsuo Imaizumi, επικεφαλής FX  της Daiwa Securities. “Αυτό έχει κρατήσει το δολάριο υπό πίεση και δύσκολα αυτή η τάση θα αλλάξει προς το παρόν”, όπως προσθέτει.

Ελευθερία Κούρταλη

Facebook Comments