«Δεν υπάρχει πράσινο φως για διαπραγματεύσεις για μεγάλο συνασπισμό», δήλωσε πριν από λίγο ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Μάρτιν Σουλτς, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα που ήθελε τους αρχηγούς των τριών κομμάτων (CDU/CSU, SPD) να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για συνομιλίες.

«Είναι απλούστατα λάθος», είπε για το δημοσίευμα και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλές επιλογές». Δήλωσε δε ότι τις αποφάσεις θα λάβει το προεδρείο του κόμματος την Δευτέρα και ότι οι επιλογές θα συζητηθούν και στο Συνέδριο του SPD, 7-9 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα:

Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες συμφώνησαν στη χθεσινή τους συνάντηση με τον πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές για τον σχηματισμό ενός νέου μεγάλου συνασπισμού, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.

Η εφημερίδα αναφέρει πως οι συμμετέχοντες στη συνάντηση (η Άνγκελα Μέρκελ, ο Χορστ Ζεεχόφερ και ο Μάρτιν Σουλτς) συζήτησαν διάφορες επιλογές για τον σχηματισμό κυβέρνησης -από το σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού, μια κυβέρνηση μειοψηφίας υπό την Μέρκελ ή τη διενέργεια νέων εκλογών- όμως τελικά συμφώνησαν να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για μια επανάληψη του συντηρητικού «μεγάλου συνασπισμού».

Την πληροφορία επιβεβαίωσε κομματική πηγή, η οποία, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ανέφερε πως Μέρκελ, Ζεεχόφερ και Σουλτς συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις προκειμένου να βρεθεί τρόπος άρσης του πολιτικού αδιεξόδου.

Facebook Comments