Πολλές ζημιές έχουν καταγραφεί σε πολλές περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα σε Ήπειρο και Δυτική Ελλάδα, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. 

Αποκλεισμένο παρέμενε έως τις 4 το απόγευμα το χωριό Λαγκάδα στην Κόνιτσα, καθώς υπερχείλισε το ποτάμι και σκέπασε το Γεφύρι που οδηγούσε στον οικισμό. 

Στην Άνω Ράχη, στο Λούρο της Πρέβεζας, υποχώρησε μέρος του βουνού με αποτέλεσμα πέτρες και χώματα να πέσουν στο χωριό. Ευτυχώς δεν τραυματίσθηκε κανείς, ωστόσο καταπλακώθηκε ένα αγροτικό όχημα

Στον Λούρο τουλάχιστον 20 σπίτια και 5 καταστήματα πλημμύρισαν τη νύχτα, καθώς υπερχείλισε το ποτάμι και τα νερά μπήκαν στον οικισμό. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 10 πολίτες, ενώ έως αυτήν την ώρα εργάζονται για την άντληση υδάτων από σπίτια. 

Το ύψος της βροχόπτωσης έφτασε στο Μπέλοβο τα 202 χιλιοστά και στην Πάργα τα 196. Για την αποκατάσταση των ζημιών κινητοποιήθηκαν 30 μηχανήματα της περιφέρειας Ηπείρου. 

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Στο Αγρίνιο, η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 300 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας, ενώ 10 άτομα που βρίσκονταν σε δυσχερή θέση μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. 

Στην περιοχή του Μεσολογγίου, πέντε άτομα που κινδύνευαν, μεταφέρθηκαν από την Πυροσβεστική σε ασφαλές σημείο.

Κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή Κλεισούρα της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Μηχανήματα της περιφέρειας εργάζονται, προκειμένου να απομακρυνθούν όγκοι χώματος και να ανοίξει ο δρόμος.

Ακτοπλοΐα 

Συνεχίζονται στο μεταξύ τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας.

Από το λιμάνι της Ραφήνας τα πλοία φθάνουν έως το Μαρμάρι, ενώ σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από το Λαύριο. Κλειστό, επίσης, είναι το πορθμείο Αγ. Μαρίνα Νέα Στύρα.

Στη Βόρεια Ελλάδα δεν εκτελούνται, επίσης, τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Καβάλα-Πρίνος. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή-Θάσος. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν από διάφορα λιμάνια της χώρας καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων

Κλειστός παραμένει από την Παρασκευή το βράδυ ο επαρχιακός δρόμος Μεσοποταμία – Χιλιόδενδρο, στην Καστοριά, από φόβο υπερχείλισης του ποταμού Αλιάκμονα, στο συγκεκριμένο σημείο.

Ακυρώσεις πτήσεων 

Ακυρώσεις πτήσεων καταγράφονται στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης. Λόγω των ανέμων ακυρωθήκαν οχτώ πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ εξετάζεται αν θα πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες πέντε που είναι προγραμματισμένες έως το βράδυ. 

Facebook Comments