Γιατί ακόμα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η συριζαϊική διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αρνούνται συστηματικά  να αποδεχτούν τις ευθύνες τους για τις καταστροφικές πλημμύρες της Δυτικής Αττικής και να δηλώνουν ακόμα και… «περήφανοι» για το (ανύπαρκτο) έργο τους; Γιατί τόσο θράσος;

Όσοι λογικοί πολίτες είχαν δει τις τηλεοπτικές δηλώσεις της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου έξω από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου πήγε για να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την εθνική τραγωδία της Δυτ. Αττικής, μοιραία θα απόρησαν. “Μα είναι δυνατόν να υπέβαλλε μήνυση κατά του ίδιου του εαυτού της, των αντιπεριφερειαρχών της, της κυβέρνησης του κόμματος της του ΣΥΡΙΖΑ”, μοιραία και δικαιολογημένα αναρωτήθηκαν αρκετοί. Διότι ως ενημερωμένοι πολίτες θα γνώριζαν ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους αυτής της χώρας, την αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, όπως οι καταστροφικές πλημμύρες της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, τις έχουν κυρίως η Περιφέρεια και δευτερευόντως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κι οι δήμοι. Αυτό θα σκέπτονταν οι λογικοί άνθρωποι. Αλλά αυτοί δεν έχουν την λογική της κ. Δούρου και των συντρόφων της. Η λογική της αριστεράς είναι εντελώς διαφορετική από τη λογική, όπως ορίζεται αυτή παντού στον πολιτισμένο κόσμο.
 

Γιά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς του, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τους κρατικούς αξιωματούχους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν φταίνε ποτέ μα ποτέ οι ίδιοι. Αφού είναι αριστεροί κι άρα οι εκφραστές της λαϊκής θέλησης και βούλησης, όπως πιστεύουν ακράδαντα, δεν μπορούν να έχουν αυτοί την ευθύνη.”Ο λαός δεν φταίει ποτέ, άρα ούτε αυτοί που υπάρχουν για να υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα“, ισχυρίζονται. Άρα αυτός που φταίει είναι πάντα το σαθρό καπιταλιστικό σύστημα, που προσπαθεί να πλήξει τα λαϊκά συμφέροντα και να εμποδίσει την κατάκτηση της εξουσίας από το λαό. Θα έχετε φυσικά ακούσει τους συριζαίους, ακόμα και τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού, να υποστηρίζουν ότι ακόμα κι αν πήραν την κυβέρνηση, δεν έχουν καταλάβει την εξουσία, που συνεχίζει να μένει στα χέρια του “αντιλαϊκού καθεστώτος“, που εμποδίζει τις φιλολαϊκές αλλαγές. Αυτός είναι ο λόγος, που ποτέ δεν φταίνε οι ίδιοι αλλά το “παλιό πολιτικό σύστημα”, που το τσουβαλιάζουν σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έστω κι αν τα κόμματα αυτά κι οι κατά καιρούς ηγέτες τους, ουδεμία σχέση είχαν μεταξύ τους.

Στο μυαλό των συριζαίων, όλοι αυτοί συλλήβδην εκπροσωπούν το “παλιό” το αντιδραστικό σύστημα”, το καθεστώς“, που πρέπει να ανατρέψουν από την εξουσία. Έτσι, όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπεί το…”νέο”, που δεν θα φέρει καμιά ευθύνη για την κατάντια της χώρας, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι λεγόμενες “αστικές δυνάμεις” θα είναι πάντα το “παλιό”, που θα πρέπει να ανατραπεί, είτε είναι στην κυβέρνηση είτε όχι. Αυτή η διεστραμμένη λογική επικρατεί σε όλα τα αριστερά καθεστώτα, σοβιετικού τύπου, όπως η ιστορική εμπειρία διδάσκει.

Το δυστύχημα είναι ότι αυτή η λογική είναι ότι πιο παλιό και ξεπερασμένο υπάρχει. Και δεν εφαρμόζεται πια πουθενά στον κόσμο, με την εξαίρεση της Βόρειας Κορέας ίσως και της Βενεζουέλας. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία για την ελληνική αριστερά και τους σύγχρονους εκφραστές της Τσίπρα και ΣΙα, που είναι ότι πιο παλαιολιθικό και παρωχημένο υπάρχει στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή σήμερα.

Facebook Comments