Μήνυμα πως η Ελλάδα σημειώνει μεγάλη πρόοδο και πετυχαίνει τους στόχους της έστειλε την Παρασκευή η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Συγχαρητήρια που τα καταφέρατε […] Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Αυτό τεκμηριώνεται από αδιαμφισβήτητα γεγονότα», σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ, τονίζοντας πως το Βερολίνο θα συνεχίσει να στηρίζει την Αθήνα.

Όσον αφορά τις συζητήσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά και τα σενάρια για ενδεχόμενο για τρίτο πακέτο στήριξης, η κ. Μέρκελ σημείωσε πως η πορεία της Ελλάδας θα αξιολογηθεί μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα, υπογραμμίζοντας όμως ότι οι διαβουλεύσεις θα γίνουν «σε πολύ αισιόδοξο κλίμα», «υπό διαφορετικό πρίσμα, με την Ελλάδα να πετυχαίνει τους στόχους της».

Με τις θυσίες του ελληνικού λαού και την αλληλεγγύη των εταίρων μας είμαστε πια σε εντολώς διαφορετική μοίρα, τόνισε ο πρωθυπουργός, στις κοινές του δηλώσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Η Ελλάδα τα κατάφερε, είναι μια καινουργια μέρα σήμερα, σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η χώρα μπαίνει στην ανάκαμψη.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα, το κοινωνικό μέρισμα και την έξοδο στις αγορές, τονίζοντας πως  όλα αυτά οφειλονται «στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού».

Επανέλαβε όμως πως οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν, οι μεταρρυθμίσεις θα ολοκληρωθούν.

Οι θυσίες πιάνουν τόπο η Ελλάδα αφήνει  πίσω της τα δύσκολα, είπε και πρόσθεσε ότι είναι ξεκάθαρο ότι όλα αυτά επιτεύχθηκαν με τις θυσίες και την υπομονή του ελληνικού λαού.

Οι μεταρρυθμίσεις, συνέχισε θα συνεχιστούν κανονικά γιατί  ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Προτεραιότητα, είπε είναι η ενίσχυση της ανάκαμψης, η διασφάλιση του πρωτογενούς πλεονάσματος, ώστε  δοθούν καινούργιες ανάσες στην ελληνική οικονομία

Ακόμη επεσήμανε ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι αδικίες, όπως η ανεργία των νέων.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι ενημέρωσε τη Γερμανίδα καγκελάριο, πως θεωρεί σημαντικό να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις γιατί αυτές αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Η Ελλάδα πιάνει τους στόχους και δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα, είπε και τόνισε ότι προσπαθούμε να είμαστε μπροστά στο πρόγραμμα για να βγούμε γρήγορα και με ασφάλεια.
 

Facebook Comments